Ειδήσεις , Νεα απο το Δήμο Μονεμβασίας

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Τουριστικό Περίπτερο Μονεμβασίας

Τουριστικό Περίπτερο Μονεμβασίας 

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση επέκτασης του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ Μονεμβασίας με την κατασκευή ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ  ΧΡΗΣΕΩΝ προϋπολογισμού 2.852.508 € 

Με τον Πολιτικό Μηχανικό ΣΠΥΡΟ ΚΡΟΜΜΥΔΑ , εκπρόσωπο   της αναδόχου εταιρείας Κ/Ξ ΥΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε-ΑΜΟΙΡΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Ζ για την συνέχιση του έργου με προϋπολογισμό 2.852.508,34 €,  το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και αφορά  στην επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου του οποίου η αποκατάσταση είχε χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με ποσό 2.120.000,00 €.
​Με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθεί επέκταση του υφιστάμενου διώροφου κτιρίου με τη δημιουργία τριών στατικών ανεξάρτητων τμημάτων  και συγκεκριμένα:
α) Τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 362,5 τ.μ.,
β) Τη δημιουργία control room 79,8 τ.μ.,
γ) Αποθήκες-μηχανολογικές εγκαταστάσεις και w.c 181,25 τ.μ. και
δ) Χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου.
​Το κτίριο μετά την αποπεράτωση του έργου θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μουσείο - εκθετήριο για τις ανάγκες τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής.
​Το Τουριστικό Περίπτερο είναι έργο του διάσημου Έλληνα αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος ως υπεύθυνος αρχιτεκτονικών μελετών του Ε.Ο.Τ, κατασκεύασε τα γνωστά Ξενοδοχεία «Ξενία», το περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το συγκρότημα που εξυπηρετεί το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κ.α.
​Η παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο - τοπόσημο της Κοινότητας Μονεμβασίας θα οδηγήσει στην αξιοποίηση και στην ανάδειξή του ως Τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής.









 

Το εορταστικό τρενάκι στην Μονεμβασιά

ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 

Με αυτό το τραινάκι οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια διαφορετική και πιο εορταστική βόλτα σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου και αύριο Τρίτη  28 Δεκεμβρίου από 11:00 π.μ. έως 6:00 μ.μ. 
     Η αφετηρία θα είναι στην Πλάκα. 

1) Η επιβίβαση στο τρενάκι θα γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού rapid test  ή self test σε ισχύ.
2) Η επιβίβαση ανήλικων ατόμων επιτρέπεται μόνο με τη συνοδεία γονέα.
3) Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να επιβιβαστούν σε κάθε βόλτα του τρένου είναι τριάντα (30). 
4) Η επιβίβαση θα πραγματοποιείται στην αφετηρία με σειρά προτεραιότητας.
5) Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την επιβίβαση στο τρένο.
Tη δράση διοργανώνουν από κοινού , το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας και ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΛΑΩΝ  , ο οποίος ανέλαβε όλα τα τα έξοδα μεταφοράς και το ήμισυ  του λειτουργικού κόστους για όλες τις ημέρες . 

   Συγχαρητήρια για αυτήν την πρωτοβουλία !!! 



 

Εορταστικούς στολισμός

Ολοκληρώθηκε ο εντυπωσιακός στολισμός της Μονεμβασιας για τις εορτές , με κυρίαρχοι θέμα την πανέμορφη ποιοτική , μοναδική φάτνη με τις  φιγούρες , ένα πραγματικό έργο τέχνης . Φέτος συμπληρώθηκε με τις καμήλες και τους μάγους . 

  Ο αγαπητός σε όλους μας Βαγγελης Φιλίππου , ένας  αυθεντικός ,  αυτοδίδακτος λαϊκός αγιογράφος  , καλλιτέχνης , με πλούσιο ποιοτικό έργο  , ο φίλος και συμμαθητής μας , ένα παιδί της Μονεμβασιάς ,  μας έκανε την μεγάλη τιμή να φιλοτεχνήσει για τον τόπο του αυτήν την μοναδική φάτνη .Εκ μερους  όλων των Μονεμβασιτών τον συγχαίρω και τον ευχαριστώ θερμά . Την ερχόμενη Δευτέρα θα βραβευθεί για την προσφορά του . 

  Παράλληλα για την εντυπωσιακή δουλειά τους, ευχαριστώ θερμά το προσωπικό του Δήμου μας , την Νίκη Πετράκου που είχε την επιμέλεια και τον συντονισμό των εργασιών , τον Βασίλη Παντιώρα , την Ασημίνα Αρκούδη , την Αγγελική Τερζιώτη ,  τον Κωνσταντίνο Καλύβα , τον Παναγιώτη Γκουβούση , καθώς  και τους συνεργάτες του Δήμου μας , Κώστα Σκάγκο , Κυριάκο Κατσουλώτο   και τον ηλεκτρολόγο Γιάννη Διαμαντάκη . 

  Ο στόχος μας ήταν να αναβιώσει η μοναδική ποιοτική φάτνη του 1984 που επίσης είχε κατασκευαστεί από τον Βαγγέλη Φιλίππου σε ένα ποιοτικό στολισμό , αντάξιο της ιστορικής Μονεμβασίας . 

   Καλές γιορτές σε όλους !!!!!

          Σταύρος Χριστάκος 
Αντιδήμαρχος Δ. Ε . Μονεμβασιας













 

Η φάτνη από τον Ευάγγελο Φιλίππου

Χριστούγεννα 1983 στην Μονεμβάσια , 
   μια παρέα νέων παιδιών έχουν ιδρύσει τον πολιτιστικό σύλλογο Κάστρο και αποφασίζουν να κάνουν κάτι διαφορετικό για τις γιορτές των Χριστουγέννων στην Μονεμβάσια της τότε εποχής , πολύ μικρότερη από σήμερα ,  με λίγους επισκέπτες αλλά με ανθρώπους που την αγαπούν και εργάζονται για την πρόοδο αυτού τόπου , αντάξιο του ιστορικού ονόματος της . 
    Ο Σπύρος Γεωργιλής και ο Λευτέρης Ανδρεσάκης πρωτοστατούν ώστε να φτιαχτεί μια εντυπωσιακή φάτνη , την οποία θα αναλάβει να φιλοτεχνήσει ο Βαγγέλης Φιλίππου , μαθητής τότε ,   που είχε δώσει δείγματα καταπληκτικού καλλιτέχνη , γιος του Δημητρίου Φιλίππου , του πρώτου μαραγκού στην Μονεμβάσια , που σε αυτόν έμαθαν όλοι οι κατοπινοί φτασμένοι επαγγελματίες που έφτιαξαν τα εντυπωσιακά κτίρια στο Κάστρο και στην έξω πόλη , στην Μονεμβάσια του σήμερα .  
    Ο Βαγγέλης με μεγάλη διάθεση για προσφορά όπως πάντα δέχεται με χαρά να φτιάξει την φάτνη και για να αγοραστούν τα υλικά όλη η παρέα λέει τα κάλαντα σε σπίτια και καταστήματα . Το αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή φάτνη , αξεπέραστη  ως τις μέρες μας , η οποία έγινε αφιέρωμα στα περιοδικά και τις εκδόσεις της εποχής αυτής  .   
      Ο Δήμος Μονεμβασίας μετά 37 χρόνια έβαλε ως στόχο να αναβιώσει την ατμόσφαιρα της τότε εποχής . Ο αγαπητός φίλος Βαγγέλης Φιλίππου χωρίς δεύτερη σκέψη προσέφερε τις υπηρεσίες του , φιλοτεχνώντας για δεύτερη φορά μια μοναδική ποιοτική φάτνη , ένα πραγματικό έργο τέχνης , αντάξιο της ιστορικής Μονεμβασίας δημιουργώντας μια ατμοσφαιρική εικόνα των Χριστουγέννων . 
     Σήμερα μαζί  με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη , τον εφημέριο Πατέρα Κωνσταντίνο  Κρυπωτό ,  τους Δημοτικούς Συμβούλους Μαρία  Χαραμή , δικηγόρο ,  Βασίλη Κουλουβάκο , Ιατρό και την υπάλληλο του Δήμου Νίκη Πετράκου που έχει υλοποιήσει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Μονεμβασιά  ,  δώσαμε τιμητικό έπαινο για τις υπηρεσίες του στην ιστορική Μονεμβασιά . 
       Αγαπητέ Βαγγέλη , έχεις  την αγάπη και την εκτίμηση όλων των Μονεμβασιτών  , για το έργο σου και την μεγάλη προσφορά στον τόπο μας  !!!

     Σταύρος Χριστάκος 
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μονεμβασίας









 

Κατασκευή πεζοδρομίων , τοποθέτηση φωτιστικών ( 360.000 € )

 Εγκατάσταση Αναδόχου Εταιρείας για την εκτέλεση του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ , προϋπολογισμού 360.000€ 


Με την Μαρία Πλαγιανού και τον Αγγελο Πανάγο από την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μονεμβασίας και τον εκπρόσωπο της εταιρειας ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΚΕΕ  . Το έργο  εντάχθηκε στο προγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ μετά από μεγάλη προσπάθεια του Δήμου μας που συνέταξε την μελέτη και εξασφάλισε τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις . Συνοπτικά απομακρύνονται οι Κολώνες  της ΔΕΗ από την Μαρίνα ως το Τουριστικό Περίπτερο και στον παραλιακό δρόμο προς Κάκκαβο , κατασκευάζονται πεζοδρόμια από την Μαρίνα ως την έξοδο για Σπάρτη και τοποθετούνται φωτιστικά σώματα από την Μαρίνα ως το Τουριστικό Περίπτερο και στον παραλιακό δρόμο προς Κάκκαβο . 

  Οι εργασίες για  την εκτέλεση του έργου θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις γιορτές . 


    ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ 

Αντιδήμαρχος Δ.Ε.Μονεμβασίας








Εμβολιασμός κατ οίκον

ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΕΜΒΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 

Με τον διευθυντή του κέντρου Υγείας Νεάπολης Γιάννη Μιχαλέτο , Παιδίατρο , επικεφαλής ομάδας Ιατρών του Κέντρου Υγείας Νεάπολης σε κατ οίκον  εμβολιασμό σε δημότες που έχουν πρόβλημα μετακίνησης ,  στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Ζάρακα , Ασωπού και Μονεμβασίας με την συνδρομή προσωπικού και  οχημάτων του Δήμου μας . Ως εκπρόσωπος του Δήμου Μονεμβασίας μετέφερα στον Διευθυντή και την ιατρική ομάδα τις ευχαριστίες όλων μας για την μεγάλη προσφορά τους . 
Ενημέρωση για την διαδικασία του κατ οίκον εμβολιασμού  στο ΚΕΠ ( Μονεμβάσια τηλ 2732360031) 

Σταύρος Χριστάκος 
Αντιδήμαρχος Δ.Ε.Μονεμβασίας 



 

 

Ασφαλτόστρωση δρόμου Αγία Παρασκευή - Μονεμβάσια

Έγινε σήμερα η διαγράμμιση του δρόμου Αγία Παρασκευή - Μονεμβάσια  , μήκους 1500 μέτρων , ο οποίος ασφαλτοστρώθηκε πριν λίγες ημέρες στα πλαίσια εκτέλεσης των έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου . 
  Ως Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας οφείλω να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ και τον Αντιπεριφερειάρχη ΘΟΔΩΡΗ ΒΕΡΟΥΤΗ για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας ώστε μαζί με τα 2.000 μέτρα στην βόρεια είσοδο της Μονεμβασίας , η πόλη μας να αποκτήσει ασφαλείς εισόδους . 
  Επόμενο βήμα η ασφαλτόστρωση μέσα στην Μονεμβασίας , η οποία θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη μετά την κατασκευή πεζοδρομίων και τοποθέτηση φωτιστικών από την Μαρίνα ως το Τουριστικό Περίπτερο , προϋπολογισμού 300.000 € , από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2021 , που διεκδίκησε και χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος μας και που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις γιορτές . 

         ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ 

    ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ