Ειδήσεις , Νεα απο το Δήμο Μονεμβασίας

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Δημοσίευση στην Εφημεριδα " ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ " της ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΤΩΝ

Ενημερωση από το Δήμο Μονεμβασίας
 Σταύρος Χριστάκος – Αντιδήμαρχος   ( www.xristakos.blogspot.com )

Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου
Έχει ήδη ξεκινήσει η ανάπλαση της Β φάσης του παραλιακού μετώπου που περιλαμβάνει την περιοχή ανάμεσα στα καταστήματα Ματθαίου Παπαδάκη και Πέτρου Αλεξακη συνολικού προϋπολογισμού 123.000 € με ανάδοχο την εταιρεία ΑΠΕΛΑ του Πολιτικού Μηχανικού Σπύρου Κρομυδα ο οποίος ανέλαβε το έργο με έκπτωση 18 % .  Οι πιστώσεις είναι από ιδίους πόρους του Δήμου Μονεμβασίας ενώ για την πρώτη Φάση από το Εστιατόριο ΑΚΤΑΙΟΝ ως το Κατάστημα ΝΤΟΝΤΟΣ τα 123.000 € ήταν από το Πράσινο Ταμείο και για την κεντρική πλατεία 17.000 € ήταν από πιστώσεις του Δήμου Μονεμβασίας . Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πέτρινου τοίχου ως συνέχεια του προηγούμενου ενώ τα δάπεδα του δρόμου για την διάβαση των πεζών και του χώρου των καταστημάτων θα είναι παρόμοιο με αυτά που έχουν κατασκευαστεί ως τώρα με βοτσαλωτό δάπεδο και μάρμαρα στην οριοθέτηση των χώρων . Οι υψομετρικές διαφορές στα επίπεδα θα καλυφθουν με πέτρα . Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δυο μηνών .
Παράλληλα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασίας  ολοκληρώνει τις διαδικασίας για τον καθαρισμό του πυθμένα στο Μανδράκι τον ερχόμενο Φεβρουάριο που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν ,  την επέκταση της περιμετρικής διάβασης στο Μανδράκι και την επισκευή του μόλου δίπλα στο φάρο και την ανακατασκευή του πλευρικού μόλου .
Ο δημαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχειλης ανέφερε ότι εκτός απροόπτου το επόμενο έτος θα χρηματοδοτηθεί και το υπόλοιπο τμήμα του παραλιακού μετώπου από το κτίριο ιδιοκτησίας Στελακη , πρώην  εστιατόριο Κύπρος ως τη Μαρίνα .

Δημοπρασία Τουριστικού Περιπτέρου

υ . Όπως είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη έκδοση της εφημερίδας η δημοπρασία είχε οριστεί για τα αρχές του περασμένου Αυγούστου, αφού το έργο έχει ενταχθει στο ΕΠΠΕΡΑΝ  με χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ και με συμπληρωματική πίστωση από το Δήμο Μονεμβασίας 126.000 ευρώ . Για τεχνικούς λόγους ματαιώθηκε η δημοπράτηση του Αυγούστου και θα γίνει ηλεκτρονικός διαγωνισμός στα μέσα Νοεμβρίου . Το έργο όπως έχουμε αναφέρει αναλυτικά σε προηγούμενες εκδόσεις της εφημερίδας περιλαμβανει εργασίες ολικής ανακατασκευής του υπάρχοντος κτιρίου με καθαίρεση πλευρικών υποστυλωμάτων , στέγης , κλιμακοστασίου κτλ καθώς και  κατασκευή προσθήκης υπογείου 520 τμ και ισογείου κτιρίου εμβαδού 112 τ.μ . Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα προκύψει κτίριο με συνολικό εμβαδό 882 τ.μ μαζί με το υπόγειο . 
 Το ισόγειο προορίζεται για πολιτιστικό κέντρο ενώ στον όροφο θα στεγαστούν διοικητικές υπηρεσίες . 


  Ειδήσεις
-         Χρηματοδοτήθηκε η μαρίνα Μονεμβασίας με πίστωση 1.500.000 €  από την περιφέρεια Πελοποννήσου με προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατουλη και της Ντιας Τζανετεα , Αντιπεριφερειαρχη Λακωνίας και την περίοδο αυτή συντάσσεται η μελέτη , η οποία θα περιέχει κυρίως επέκταση του προσήνεμου μόλου
-         Επίσης η περιφέρεια Πελοποννήσου προχώρησε με δική της εργολαβία σε αποκατάσταση τμημάτων του νέου δρόμου Αγίου Φωκά – Νεάπολης με κατασκευή ταμητηδιων στα σημεία που υπήρχε μεγάλη φθορά στο οδόστρωμα . Παράλληλα ο δήμος ψήφισε πίστωση 25.000 € περίπου για την κατασκευή τεχνικών έργων ( γεφύρια ) στα Χουναρια και στο διασελο .
-         Με πιστωσεις του Δήμου Μονεμβασίας διατέθηκε πίστωση περίπου 12.000 € για την κατασκευή πλαστικού δαπέδου με υποβαση στην παιδική χαρά στη Μονεμβάσια δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής .
-         Στις 7 Νοεμβρίου έχει οριστεί η δημοπράτηση των γεωτρήσεων Αγίου Στεφάνου και Κουλεντιων – Φουτιων στη θέση Αραπακι , η οποία αναμένεται να δώσει λύση στο οξύτατο θέμα ύδρευσης που αναλύσαμε παραπάνω . Για την υλοποίηση του έργου ο δήμος χρηματοδοτήθηκε με 115.000 € από το υπουργείο Εσωτερικών με την βοήθεια του Βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη ( ΣΥΡΙΖΑ ) ενώ ο δήμος διέθεσε από δίκες του πιστωσεις περίπου 100.000 €
-         Έγινε η συντήρηση του φέροντος οργανισμού του δημοτικού σχολείου Μονεμβασίας με διάθεση συνολικής πίστωσης από την σχολική επιτροπή και τον δήμο Μονεμβασίας περίπου 12.000 € δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας αφού οι ρωγμές είχαν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου . Παράλληλα ο δήμος συντάσσει κτιριολογικό πρόγραμμα το όποιο θα υποβληθεί στο υπουργείο εσωτερικών για την κατασκευή νέων αιθουσών στο Λύκειο Μονεμβασιάς το όποιο αντιμετωπίζει πρόβλημα επάρκειας χώρων . 
-         Ο δήμος προχώρησε στην παραγγελία 400 δέντρων για την φύτευση τους στον περιβάλλοντα χώρο του βιολογικού καθαρισμού . Σημειώνουμε ότι την προηγούμενη άνοιξη φυτεύτηκαν περίπου 300 δέντρα στο νότιο τμήμα του βιολογικού καθαρισμού τα οποία αρδεύονται από το υγρό υπόλοιπο του βιολογικού .
-         Ολοκληρωθεί η διαδικασία για την σύνταξη συμβολαίων για την αγορά ιδιωτικής γεώτρησης στην θέση Άγιος Ζώσιμος , το νερό της οποίας είναι πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε άλατα και αναμένεται με την χρήση του να συμβάλει στη λύση του προβλήματος ύδρευσης της Μονεμβασίας .
-         Για πρώτη φορά έγιναν εργασίες ολικής αποψίλωσης  στο δασάκι που βρίσκεται στο Κάστρο από το Λαζαρετο ως την πύλη με διάθεση περίπου 2.000 € από το δήμο Μονεμβασίας . Παράλληλα σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων θα γίνει ολική ανακατασκευή της δεξαμενής Κερατσίνι στην άνω πόλη χωρητικότητας 200 περίπου κυβικών νερού καθώς και τοποθέτηση αγωγών με υποδοχές για πυρόσβεση περίπου 500 μέτρων . Η συνολική δαπάνη θα είναι περίπου 10.000 €
-         Μετά από συνεργασία με τα Αθλητικά σωματεία της Μονεμβασίας ο Δήμος θα διαθέσει πίστωση για την τοποθέτηση και δεύτερου προβολέα για τον φωτισμό του Γηπέδου και θα προχωρήσει στην ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το Γήπεδο Αγίας Παρασκευής . Υπενθυμίζουμε ότι έχει υποβληθεί από το 2016 αίτημα προς το δασαρχείο για την παραχώρηση δασικής έκτασης απέναντι από το γήπεδο για την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τους δασικούς χάρτες . 
-         Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ο Δήμος φιλοξένησε στην Μονεμβασία αγώνες μπάσκετ με διοργάνωση από την ελληνική ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ( ΕΟΚ )
-         Στις 17 -18-19 Οκτωβρίου η Ελληνική ογκολογική εταιρεία έκανε στην Μονεμβασία δωρεάν τεστ Παπανικολάου και μαστογραφίες σε όσες δημότισσες είχαν δηλώσει συμμετοχή με την φροντίδα του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας .
-         Το κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου δέχεται αιτήσεις για παροχή δωρεάν τροφίμων και ειδών παντοπωλείου σε όσους δημότες πληρούν τα αντίστοιχα κριτήρια . Πληροφορίες στο ΚΕΠ και στο Δημαρχείο . 
-         Υλοποιηθηκαν εργολαβίες τσιμεντοστρώσεων και ασφαλτοστρώσεων σε όλα τα διαμερίσματα της Δημοτικής ενότητας Μονεμβασίας συνολικού προϋπολογισμού περίπου 120.000 € .
-         Με προγραμματική σύμβαση με την εταιρεία ΠΑΡΝΩΝ .Α.Ε  θα υλοποιηθούν οι μελέτες του έχουν ενταχθει στον προϋπολογισμό του Δήμου Μονεμβασίας έτους 2017 και αφορούν τον περιφερειακό δρόμο στη Μονεμβάσια , την στατική μελέτη Γέφυρας καθώς και η μελέτη για την κατασκευή συστήματος μεταφοράς επισκεπτών στην Άνω Πόλη του Κάστρου όπως έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενα τεύχη της εφημερίδας .

-         ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΙΣΤΩΝ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Με βαθιά κατάνυξη έγινε η περιφορά του επιταφίου της Παναγιάς στο Κάστρο της Μονεμβασιάς την παραμονή του δεκαπενταύγουστο . Πλήθος προσκυνητών  , κατοίκων της Μονεμβασίας και επισκεπτών παρακολούθησε την ακολουθία της περιφοράς στα καλντερίμια της κάτω πόλης
  Σε μια μοναδική ατμόσφαιρα στο Κάστρο έγινε η περιφορά στον περίδρομο του νοτίου  τείχους , στην πλατεία της Χρυσαφιτισσας και στο κεντρικό καλντερίμι .
Η φιλαρμονική Μονεμβασίας με το μαέστρο της Γιώργο Καλογερακο έδωσε για μια ακόμα φορά μια υποβλητική νότα στην περιφορά .
 Στην περιφορά του επιταφίου παρέστησαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η Περιφερειακή Σύμβουλος Ματούλα Μπελεγρή , η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού της περιφέρειας Πελοποννήσου ,  δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Βουνελάκης , Θεοδούλη Σπυριδάκου και Βασίλειος Κουλουβάκος , Ο Λιμενάρχης Νεάπολης  Ευθύμιος Σκαλίμης  , η Υπολιμενάρχης Νεάπολης Βασιλική Χριστοφοράκη  και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος  Νεκτάριος  Γάγγας  .
Για μια ακόμα φορά οφείλουμε να επαινέσουμε και να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρωτοπρεσβύτερο Μονεμβασίας Αρχιερατικό Επίτροπο Κωνσταντίνο Κρυπωτό  για τις πρωτοβουλίες του  , τις δράσεις του οι οποίες ενισχύουν το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων και  επισκεπτών της Μονεμβασίας και αναδεικνύουν την μοναδικότητα της ιστορικής Μονεμβασίας με σεβασμό στην παράδοση .
 Επίσης ευχαριστούμε τον Εκκλησιαστικού Συμβούλιο και όσους βοήθησαν για την άρτια οργάνωση.
   Ο Δήμος Μονεμβασίας είναι πάντοτε αρωγός στις πρωτοβουλίες του Εφημερίου μας .

Δράσεις του Δήμου την θερινή περίοδο
Διανύουμε  το δεύτερο  δεκαήμερο του Οκτωβρίου μετά από μια επιτυχημένη για την Μονεμβασιά θερινή περίοδο με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επισκεπτών .
  Η μέριμνα του Δημου τους μήνες αιχμής ήταν κυρίως τα θέματα της καθημερινότητας όπως καθαριότητα , επάρκεια  νερού , εξυπηρέτηση επισκεπτών και γενικότερα η εμφάνιση της Μονεμβασίας .
  Στην καθαριότητα  για πρώτη φορά εφαρμόστηκε η αποκομιδη απορριμμάτων από αυτοκίνητο και υπαλλήλους του δήμου από όλα τα καταστήματα ( Εστιατόρια , καφέ κτλ ) την νύχτα με την λήξη του ωραρίου εργασίας τις ώρες 11.30 μμ ως 2.00 π.μ.  Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν η βελτίωση σε πολύ μεγάλο βαθμό της εικόνας της  Μονεμβασίας καθώς το φαινόμενο των γεμάτων κάδων ελαχιστοποιήθηκε . Παράλληλα γίνονταν περίπου καθημερινή συλλογή απορριμμάτων κατά μήκος των εθνικών και επαρχιακών δρόμων όπως και του νέου δρόμου προς την Νεάπολη με αποτέλεσμα η περιοχή μας να είναι ίσως η μοναδική με καθαρούς δρόμους από τα διάφορα αντικείμενα που ρίχνονται από τα διερχόμενα αυτοκίνητα  .
  Μεγάλη προσπάθεια έγινε για την αντιμετώπιση επάρκειας ύδρευσης στην παραλιακή ζώνη Νομιων , Αγίου Ιωάννου , Μονεμβασίας οπού οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες και η ανομβρία στην περιοχή μας έχει επηρεάσει τις πηγές και τις γεωτρήσεις σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα . Χαρακτηριστικά η γεώτρηση των φουτιων έχει παροχή κάτω από ένα κυβικό την ώρα , το οποίο με την καλή διαχείριση του νερού από τους κατοίκους ήταν επαρκές για το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού .   Ο δήμος ενέταξε στο δίκτυο νέες γεωτρήσεις και με μια σειρά από συνδέσεις στην ουσία ενοποιήθηκε το δίκτυο παραλιακής ζώνης Νομιων και Μονεμβασίας , της περιοχής Πορι και της παλιάς  Μονεμβασιάς όπου για πρώτη φορά φέτος δόθηκε κατάλληλο νερό ικανοποιώντας αίτημα των κατοίκων εδώ και πολλά χρόνια .
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον συμπατριώτη μας Αντώνη Σγαρδελη ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ΚΙΝΣΤΕΡΝΑ  το οποίο αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μας ο οποίος διέθεσε τον νερό της ιδιωτικής του γεώτρησης για χρονικό διάστημα περίπου δυο μηνών εντελώς δωρεάν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της παραλιακής ζώνης Νομιων .
 Πρέπει να σημειώσω την συνεχή προσπάθεια των εργαζομένων του Δήμου στον τομέα της ύδρευσης Γιώργο Κατσώρη και Θοδωρή Γκουβούση  , όλο το 24 ωρο προκειμένου να υπάρχει επάρκεια στην ύδρευση , το οποίο τελικά κατορθώσαμε εκτός από ελάχιστες φορές που λογω βλάβης γεωτρήσεων για ορισμένες ώρες υπήρξε πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές .
  Την επόμενη περίοδο με την διάνοιξη νέων γεωτρήσεων στην περιοχή Αγίου Στεφάνου κασέ με την ένταξη της γεώτρησης Αγίου Ζώσιμου για την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αγορά της το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί σημαντικά και παράλληλα  πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τον περιορισμό της κατανάλωσης και την χρήση του νερού μόνο για ύδρευση και όχι για την άρδευση .
Σχετικά με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στη Μονεμβάσια και ιδιαιτέρως του προβλήματος στάθμευσης των οχημάτων την θερινή περίοδο βοήθησε την κατάσταση η διαγράμμιση στα ΦΤΕΡΑ με την συνεργασία του τοπογράφου μηχανικού Σωτήρη Διαμαντα ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου Μονεμβασίας και των υπάλληλων του Δήμου και η συνεχής προσπάθεια των στελεχών του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας βοήθησε σημαντικά στην χωρίς προβλήματα εξυπηρέτηση των επισκεπτών της περιοχή μας .

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
 Ολοκληρωθηκε η εργασία της επιτροπής η οποία μαζί με το συμβούλιο της Τοπικής κοινότητας εδώ και ένα χρόνο περίπου ασχολήθηκε διεξοδικά με την σύνταξη του Οδωνυμικου Χάρτη της Μονεμβασίας . Η Μονεμβάσια απέκτησε τον δικό της ομωνυμικό χάρτη ο οποίος κατά κύριο λόγο αποτελείται από ονόματα προσώπων που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην μακραίωνη ιστορική  πορεία της Μονεμβασίας . Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής καθώς η ονοματοδοσια οδών και πλατειών Μονεμβασίας ήταν ένας από τους στόχους της θητείας μου ως αντιδημάρχου Μονεμβασίας την τρέχουσα περίοδο και για την υλοποίηση αυτού του στόχου ήμουν αρωγος στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτριο Χουσακο και στα μέλη Γιάννη Μπλετα και Λάζαρο Σκαγκο ώστε από κοινού να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες . Η επιτροπή που προτείναμε ώστε μαζί να συντάξουμε τον οδωνυμικο χάρτη αποτελείται από Μονεμβασίτες που λογω θεσμικής θέσης και γνώσεων της ιστορίας της Μονεμβασίας  αφιέρωσαν πολύ χρόνο και μελέτη . Ο αρχαιολόγος Νεκτάριος Σκαγκος με τις αστείρευτες γνώσεις για την ιστορία της Μονεμβασίας  και τους ανθρώπους της , είναι ευχής έργο και στόχος μας όλες αυτές οι γνώσεις να γίνουν κτήμα κάθε Μονεμβασίτη , Ο Τάκης Αλεξάκης καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών με το κύρος καιν της γνώσεις του , η δικηγόρος Μαρία Χαραμή με συνεχή προσπάθεια και έρευνα συνέβαλε τα μέγιστα στο έργο της επιτροπής και η αρχαιολόγος Γιώτα Σκαγκου στέλεχος της εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας  με την θεσμική της θέση και τις γνώσεις της , Στην επιτροπή συμμετείχαν τα μέλη του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας και οι Αντιδήμαρχοι Μονεμβασίας την περίοδο του Καλλικρατικού Δήμου , Γιώργος Βουνελακης και Κατερίνα Τσαφατινου ενώ τον συντονισμό των εργασιών είχε η υπάλληλος του Δήμου Νίκη Πετράκου  . Υπομνήματα για την ονοματοδοσια κατέθεσαν ο Λευτέρης Ανδρεσακης , Η Μαρία Κουντουρη , Λυκειάρχης , η Νίκη Πετράκου και άλλοι δημότες .
 Η κεντρική οδός από την Αγία Κυριακή ως την Γέφυρα ονομάστηκε οδός 23ης Ιουλίου , ημερομηνία απελευθέρωσης της Μονεμβασίας ,δηλώνοντας την πρόθεση της τοπικής κοινωνίας να συνεχίσει περαιτέρω τις ενέργειες για την καθιέρωση της επετείου σε εθνικό επίπεδο , ο δρόμος των καφενείων προς την Μαρίνα ονομάστηκε οδός Μαλβαζια προς τιμή του Οίνου Μαλβαζια , ο παραλιακός δρόμος από τη Μαρίνα ως την πλάκα ως οδός Μυρτώου Πελάγους , ενώ η παραλία από την παιδική χαρά ως τον πέρα Κακκαβο ως οδός Άκρα Μινώα .
 Η οδός προς το Γυμνάσιο – Λύκειο ως οδό Μανουήλ Παλαιολόγου , η οδός προς το Δημοτικό σχολείο ως Νικολάου Ρίτσου , ήρωα του Α Παγκοσμίου Πολέμου , η οδός νότια του Γυμνασίου σε οδός Γεωργίου Καπιτσινη ήρωα του μακεδονικού Αγώνα , οι γειτονικοί δρόμοι των σχολείων σε οδοί Αρσενίου Γιαννουκου ,  Σημαντηρακη και ελευθερίου Καλογερά , λόγιοι της Μονεμβασίας οι οποίοι έδωσαν και την περιουσία τους για την ίδρυση σχολείων , οι οπλαρχηγοί της απελευθέρωσης Γεώργιος Πάνου και Τζανετάκης Γρηγοράκης , οι επιφανείς Μονεμβασίτες  Λουκάς Νοταράς , Γεώργιος Ευδαιμονογιάννης και Παύλος Μαμωνάς ,η ηρωίδα της απελευθέρωσης Βενέτα Κορώνη ,  Ο Ιωάννης Δεσποτόπουλος , Ο πατριάρχης Φώτιος , ο επίσκοπος Ισίδωρος , ο Γαβριήλ Σεβήρος . Στην Αγία Κυριακή ο κεντρικός δρόμος ονομάστησκε οδός επιδαύρου Λιμηράς , ο κάθετος δρόμος Ιωάννη Σπυριδάκου προς τιμήν του συμπατριώτη μας Ήρωα του μακεδονικού αγώνα .
 Στο Κάστρο ο κεντρικός δρόμος παρέμεινε όπως ήταν φυσικό ως οδός Γιάννη Ρίτσου , του συμπατριώτη μας ποιητή της ρωμιοσύνης , ενώ στους υπολοίπους δρόμους δόθηκαν τα ονόματα του Ανδρέα Λικινιου , του ακαδημαϊκού Νίκου Βεη που πρώτος ερεύνησε το χρονικό της Μονεμβασίας , του λάτρη της Μονεμβασίας Στηβεν Ρανσιμαν , των τριών ψαράδων της απελευθέρωσης Γιώργου Λελακη , Δημητριου Θεοφιλακη , Θεοδωρου Κορωνη  , Χρυσανθου Παγωνη , Μητροπολιτη , Κωνσταντινου Καναρη , πρωτου κυβερνητη της Μονεμβασιας , Παναγιωτη Καλογερα , Νικολαου Χρυσογιαννη , Ανδρονικου Παλαιολογου κτλ .
Ο χαρτης με τα ονόματα των δρόμων θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα ενώ οι πινακίδες στους δρόμους θα τοποθετηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου .

·        Καθημερινή ενημέρωση και ανακοινώσεις του Δήμου θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου www.monemvasia.gov.gr και στην προσωπική μου ιστοσελίδα www.xristakos.blogspot.com και στο Facebook  στη διεύθυνση www.facebook.com/stavros.xristakos
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου , Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ                                               
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ               
ΑΡΙΘ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ:   18/2017                                    Μολάοι 17 Νοεμβρίου  2017

 

 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
                                    


ΠΡΟΣ:                                 
1.
2.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

Κύριο Δήμαρχο
Κυρίες & Κυρίους Δημοτικούς Συμβούλους
κ.κ. Προέδρους Δ. & Τ. Κ. :  Μολάων, Νεάπολης, Δαιμονιάς, Λαχίου.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προέδρους & Εκπροσώπους Λοιπών Τοπικών Κοινοτήτων.
Προέδρους Νομικών Προσώπων του Δήμου.
Εμπορικούς Συλλόγους & Λοιπούς Τοπικούς Φορείς (Μέσω Δ.Ε.).
Τοπικές Εφημερίδες.
Τοπικούς Ρ/Σ & Τ/V.
Ενδιαφερομένους.
Εσωτερική Διανομή.
          


Καλείσθε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα στους Μολάους (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου) την 23η  Νοεμβρίου  τ.ε.  ημέρα Πέμπτη  και ώρα   17.00    για συζήτηση και λήψη απόφασης  για τα πιο κάτω  θέματα  της ημερήσιας διάταξης.


1. «Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών  καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2018».
Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος & κ. Χριστάκος Σταύρος.

2. «Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών ύδρευσης-άρδευσης και αποχέτευσης για το έτος 2018 και επιβολής τελών αποχέτευσης για την Δ.Κ. Μολάων και τον οικισμό Πλύτρας της Τ.Κ. Παπαδιανίκων».
Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος & κ. Χριστάκος Σταύρος.

3. «Περί αναμορφώσεως προϋπολογισμού και τροποποίησης τεχνικού προγράμματος έργων οικ. έτους 2017».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.

4. «Περί αποδοχής χρηματοδότησης ποσού 900.000,00 €, για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Δ.Κ. Μολάων», αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2017 , έγκριση εκτέλεσης του έργου και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.

5. «Περί αποδοχής και κατανομής χρηματοδότησης για Κάλυψη λειτουργικών δαπανών Σχολείων».
Εισηγητής: κ. Κολλιάκος Ιωάννης Εντεταλμένος Δ.Σ. για θέματα Παιδείας & Αθλητισμού.

6. «Επιστροφή ποσού 104,94 € στον Περλετζή Παναγιώτη του Σπυρίδωνος ως αχρεωστήτως καταβληθέν».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
7. «Περί διαγραφής οφειλών από χρηματικούς καταλόγους του Δήμου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκος Σταύρος.

8. «Περί εγκρίσεως του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) και 2ου  Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου με τίτλο «Αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρων και δημοτικού οδικού δικτύου περιοχής Νεάπολης Βοιών Δήμου Μονεμβασίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.

9. «Περί εγκρίσεως του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) και 1ου  Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου με τίτλο «Αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρων Δ.Δ. Λαχίου Δήμου Μονεμβασίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.

10. «Περί εγκρίσεως του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) – Τακτοποιητικού   του έργου με τίτλο «Επισκευή –Συντήρηση πρώην δημοτικού σχολείου Τ.Κ. Λαχίου Δ.Ε. Βοιών».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.

11. «Περί εγκρίσεως του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) – Τακτοποιητικού   του έργου με τίτλο «Ανάπλαση πλατείας Δαιμονιάς Δ.Ε. Ασωπού».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σουρλάς Ιωάννης.

12. «Περί εγκρίσεως του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις Δήμου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.

13. «Περί υποδείξεως μελών του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συμμετέχουν στην συγκρότηση της επιτροπής παραλαβής του έργου «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Μολάων» (εξ αναβολής).
Εισηγητής: κ. Βουνελάκης Γεώργιος Εντεταλμένος Δ.Σ.

14. «Περί εγκρίσεως της αριθ. 45/2017 Απόφασης του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας», η οποία αφορά  την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017».
Εισηγήτρια: κ. Αλειφέρη Παναγιώτα, Πρόεδρος του Ν.Π.

15. «Περί έγκρισης της αριθ. 33/2017 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας «Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.», η οποία αφορά  την Κατάρτιση και ψήφιση  του προϋπολογισμού οικ. έτους 2018».
Εισηγήτρια: κ. Χαραμή Αλεξάνδρα Πρόεδρος Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.

16. «Περί εγκρίσεως των αριθ. 79/2017 - σε ορθή επανάληψη και  αριθ.  86/2017 Αποφάσεων του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας, οι οποίες αφορούν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017».
Εισηγητής:  κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου».
                                                                                               Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.   
                                                                                                                 
                                                                                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ υπογραφή

                                                                                                Σπύρος Αβδούλος                   

ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ 2018

                               

          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          Μολάοι    06/11/2017                         

         ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

           ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ                                

          ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΛΑΩΝ                                    ΠΡΟΣ ΤHN 

               ΤΜΗΜΑ : ΕΣΟΔΩΝ                                                         Οικονομική Επιτροπή

                    Τηλ: 2732360529       

                     FAX:2732360555                                               

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η

Θέμα: Περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2018
Με το άρθρο 25 παρ.11 του Ν. 1828/89, τα τέλη καθαριότητας και φωτισµού που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 21 και 22 του Β∆ 24-9/20-10- 58 (ΦΕΚ Α 171) και του άρθρου 4 του Ν. 1080/80 (ΦΕΚ Α 246), ενοποιήθηκαν σε ενιαίο ανταποδοτικό τέλος. Το τέλος αυτό επιβάλλεται µε απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου για την αντιµετώπιση των δαπανών παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισµού, καθώς και κάθε άλλης δαπάνης από παγίως παρεχόµενες στους πολίτες δηµοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Για τον καθορισµό του συντελεστή του τέλους και τη διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του τέλους αυτού εφαρµόζονται οι διατάξεις του Ν. 25/75 (ΦΕΚ Α 74) όπως τροποποιήθηκαν µε το Ν. 429/76(ΦΕΚ Α 235) και του άρθ.5 του Ν. 1080/80.

Σύµφωνα µε την παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/75 «Τα οφειλόµενα τέλη καθαριότητας και αποκοµιδής απορριµµάτων και φωτισµού υπέρ των δήµων και κοινοτήτων, καθορίζονται για κάθε στεγασµένο ή µη χώρο, ανά µετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύµατος προς φωτισµό παρά της ∆ΕΗ και εξευρίσκεται δια πολλαπλασιασµού των τετραγωνικών µέτρων της επιφάνειας του χώρου  τούτου, επί συντελεστή οριζόµενο σε ακέραιες µονάδες δραχµών».

Σύµφωνα µε το άρθρο 43 παρ.1α του Ν. 3979/2011, όπου στις διατάξεις των νόµων 25/1975 (Α'  74), 429/1976 (Α' 235), 1080/1980 (Α' 246), 2130/1993 (Α' 62) και στο άρθρο 9 του ν. 3854/2010 (Α'94) αναφέρεται η ∆ΕΗ νοούνται οι προµηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή η ∆ΕΗ ή ο εκάστοτε εναλλακτικός προµηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύµφωνα µε την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ∆∆Α 2/2077/14-1-2005 και τη σχετική νοµολογία το ∆ηµοτικό Συµβούλιο είναι υποχρεωµένο, κατά τη λήψη των σχετικών κανονιστικών αποφάσεων περί επιβολής ανταποδοτικών τελών, να θεσπίζουν τέτοιους κανόνες, κριτήρια και συντελεστές, ώστε τα επιβαλλόµενα τέλη να είναι αντικειµενικά, δίκαια και ανάλογα της παρεχόµενης υπηρεσίας και της ωφελιµότητας σε κάθε κατηγορία υπόχρεων. Θα πρέπει αυστηρά να τηρείται η θεµελιώδης αρχή της ανταποδοτικότητας και κατά συνέπεια η αύξηση των τελών πρέπει να είναι ανάλογη µε την αύξηση του κόστους των παρεχόµενων υπηρεσιών. Η µη ικανοποίηση των ανωτέρω κριτηρίων, που επιτάσσεται από τη φύση των τελών ανταποδοτικού χαρακτήρα, αποστερεί τις αποφάσεις επιβολής τους από το στοιχείο της νοµιµότητας.


Η παραπάνω απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, λαµβάνεται το µήνα Οκτώβριο, κοινοποιείται στην ∆ΕΗ µέχρι τις 30 Νοεµβρίου εκάστου έτους. Ο δε οριζόµενος σε αυτήν, συντελεστής ισχύει  από 1ης του µηνός Ιανουαρίου του εποµένου έτους για ένα ή περισσότερα ηµερολογιακά έτη, οριζόµενα σε αυτήν την ίδια απόφαση. (άρθρο 1 παρ.2 Ν.25/75)
Σύµφωνα µε την εγκύκλιο του ΥΠΕΣΑΗ∆ αριθ. 45/28-12-2010 επισηµαίνεται ότι οι προθεσµίες της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 25/1975 και της παρ. 8 του άρθρου 24 του Ν. 2130/1993 για τον καθορισµό των συντελεστών του ενιαίου τέλους καθαριότητας και φωτισµού και του ΤΑΠ αντίστοιχα, είναι ενδεικτικές και η υπέρβασή τους για εύλογο χρονικό διάστηµα δεν προκαλεί ακυρότητα των σχετικών αποφάσεων (ΣτΕ 4771/87, Τρ∆Πρ Πειρ 4047/91 και υπαριθ. 605/03-01-2007 εγκύκλιος ΥΠΕΣ). Επίσης επισηµαίνεται, ότι σύµφωνα µε την αρχή της ανταποδοτικότητας, οι συντελεστές των τελών είναι δυνατόν να διαφοροποιούνται στις δηµοτικές ή τοπικές κοινότητες, ανάλογα ιδίως µε την έκταση και τη συχνότητα παροχής της συγκεκριµένης υπηρεσίας και άρα το κόστος που  συνεπάγεται η παροχή της.

Με απόφαση του δηµοτικού συµβουλίου δύναται να ορίζεται διαφορετικός συντελεστής κατά κατηγορία υπόχρεων αναλόγως των παρεχόµενων υπηρεσιών καθαριότητος και µέχρι επτά (7) κατηγοριών, από τις οποίες:
-    δύο (2) για στεγασµένους χώρους που χρησιµοποιούνται για κατοικία ή εγκατάσταση φιλανθρωπικών ή νοσηλευτικών ιδρυµάτων του δηµοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, στα οποία δεν περιλαµβάνονται οι ιδιωτικές κλινικές
-  και πέντε (5) για στεγασµένους χώρους άλλης χρήσεως.
Η διαφορά του συντελεστή µεταξύ της πρώτης και της τελευταίας κατηγορίας, ανεξαρτήτως αριθµού κατηγοριών κατά τα ανωτέρω, δεν µπορεί να ορισθεί πέραν του πενταπλασίου. (άρθρο 1 παρ.4 Ν. 25/75, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 4 του άρθρου 7 του Ν. 2307/95)
Στην περίπτωση που ο παρά του οικείου δηµοτικού συµβουλίου καθοριζόµενος συντελεστής τέλους καθαριότητος  και  φωτισµού,  κατά  τετραγωνικό  µέτρο,  δεν  δύναται  να  υπολογισθεί  σε ακέραιες µονάδες δραχµών για τον υπολογισµό του τέλους αυτού επί συντελεστή επί της ακεραίας µονάδας  το εµβαδόν προσδιορίζεται πλασµατικό κατά τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 2 του Ν. 25/75 (άρθρο 8 Ν. 25/75).

Με την περίπτωση ζτης παρ 1 του άρθρου 72 του ν. 3852/10 ορίζεται ότι η οικονοµική επιτροπή εισηγείται προς το δηµοτικό συµβούλιο την επιβολή τελών, δικαιωµάτων και εισφορών. Συνεπώς για τη λήψη απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου περί επιβολής τελών, δικαιωµάτων και εισφορών απαιτείται µετά την 1-1-2011 η προηγούµενη εισήγηση της οικονοµικής επιτροπής.

Με την 368/2012 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αναπροσαρμόστηκαν τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και καθορίστηκαν νέοι συντελεστές ως εξής:    

ΤΟΠΙΚΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Τ.Μ. ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
€/ Τ.Μ.
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ €
Τ.Μ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
€/ Τ.Μ.
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ €
Παπαδιανίκων
15152
1,15
17424,80

5004
1,50
7506,00
Ασωπού
144261
1,15
165900,15

20783
1,50
31174,50
Δαιμονίας
40313
1,15
46359,95

6357
1,50
9535,50
Φοινικίου
2117
1,15
2434,55

500
1,50
750,00
Κυπαρισσίου
25140
1,15
28911,00

4650
1,50
6975,00
Ρειχέας
31891
1,15
36674,65

1715
1,50
2572,50
Ιέρακος
18948
1,15
21790,20

1666
1,50
2499,00
Λαμποκάμπου
5307
1,15
6103,05

1748
1,50
2622,00
Χάρακος
7694
1,15
8848,10

518
1,50
777,00
Μονεμβασίας
83373
1,30
108384,90

30384
2,10
63806,40
Νομίων
39644
1,15
45590,60

9498
1,50
14247,00
Αγγελώνας
24850
1,15
28577,50

2083
1,50
3124,50
Αγίου Δημητρίου
15624
1,15
17967,60

1124
1,50
1686,00
Αγίου Ιωάννου
28984
1,15
33331,60

6297
1,50
9445,50
Αγ. Νικολάου Μον.
6957
1,15
8000,55

616
1,50
924,00
Βελιών
18091
1,15
20804,65

4025
1,50
6037,50
Ελληνικού
8180
1,15
9407,00

1149
1,50
1723,50
Λιρών
4408
1,15
5069,20

763
1,50
1144,50
Ταλάντων
11043
1,15
12699,45

882
1,50
1323,00
Μολάων
101592
1,30
132069,60

44624
2,10
93710,40
Ελαίας
31070
1,15
35730,50

5967
1,50
8950,50
Συκέας
31317
1,15
36014,55

8091
1,50
12136,50
Κουπιών
2692
1,15
3095,80

497
1,50
745,50
Μεταμορφώσεως
20542
1,15
23623,30

2501
1,50
3751,50
Πακίων
17113
1,15
19679,95

1079
1,50
1618,50
Νεαπόλεως
155324
1,30
201921,20

36462
2,10
76570,20
Αγ. Νικολάου Βοιών
36884
1,15
42416,60

2438
1,50
3657,00
Αγ. Γεωργίου
30215
1,15
34747,25

4365
1,50
6547,50
Αγ. Αποστόλων
23205
1,15
26685,75

9697
1,50
14545,50
Άνω Καστανέας
2459
1,15
2827,85

149
1,50
223,50
Βελανιδίων
19523
1,15
22451,45

996
1,50
1494,00
Ελίκας
33482
1,15
38504,30

3586
1,50
5379,00
Κάμπου
27310
1,15
31406,50

4711
1,50
7066,50
Καστανέας
4623
1,15
5316,45

223
1,50
334,50
Λαχίου
29736
1,15
34196,40

2166
1,50
3249,00
Μεσοχωρίου
7517
1,15
8644,55

2982
1,50
4473,00
Παντανάσσης
14720
1,15
16928,00

1939
1,50
2908,50
Φαρακλού
592
1,15
680,80

336
1,50
504,00
ΣΥΝΟΛΑ
1121893

1.341.220,30

232571

415.738,50

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ

1.756.958,80
ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018

Για τον υπολογισμό των εξόδων της υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού λαμβάνονται υπόψη τα εξής:
Κ.Α.
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΣΟ
20-6011
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
508.500,00
20-6012
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ
2.000,00
20-6041
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ  ΕΚΤΑΚΤΩΝ
45.000,00
20-6051.001
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ  ΕΦΚΑ ΤΥΔΚΥ
57.000,00
20-6051.002
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΕΦΚΑ ΥΠΕΡ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
20.000,00
20-6051.003
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΕΑΔΥ
14.000,00
20-6051.008
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΕΑΔΥ (ΒΑΡΕΑ -ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ)
4.000,00
20-6054.001
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑ
13.500,00
20-6061.001
ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΝΔΥΣΗΣ
11.470,00
20-6063.001
ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΓΑΛΑ
12.210,00
20-6112.005
ΑΜΟΙΒΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ  ΔΕ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
7.500,00
20-6112.006
ΑΜΟΙΒΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ  ΔΕ ΖΑΡΑΚΑ -ΜΟΛΑΩΝ
7.500,00
20-6112.003
ΑΜΟΙΒΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ  ΔΕ ΒΟΙΩΝ
10.000,00
20-6112.004
ΑΜΟΙΒΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕ ΑΣΩΠΟΥ
5.000,00
20-6211
ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
440.000,00
20-6253
ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
3.800,00
20-6277.007
ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕ ΑΣΩΠΟΥ
24.800,00
20-6277.008
ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕ ΒΟΙΩΝ
24.800,00
20-6277.009
ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕ ΖΑΡΑΚΑ
24.800,00
20-6277.010
ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕ ΜΟΛΑΩΝ
24.800,00
20-6277.011
ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ  ΤΗ ΔΕ  ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
24.800,00
20-6262.013
ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
4.000,00
20-6262.016
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
6.000,00
20-6262.017
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝ/ΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΕ ΜΟΛΑΩΝ
6.000,00
20-6262.018
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝ/ΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΕ ΑΣΩΠΟΥ 
8.000,00
20-6262.019
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝ/ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΕ ΒΟΙΩΝ
12.000,00
20-6262.020
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝ/ΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΕ ΖΑΡΑΚΑ
6.000,00
20-6262.021
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝ/ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΕ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
10.000,00
20-6263.002
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ
15.000,00
20-6264.003
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ -ΜΗΧ/ΤΩΝ ΚΑΘ/ΤΑΣ
5.000,00
20-6264.007
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ -ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗ
9.000,00
20-6264.008
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΟΙΠΩΝ ΜΗΧ/ΤΩΝ -ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗ
1.000,00
20-6264.014
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΛΟΙΠΩΝ ΜΗΧ/ΤΩΝ  -ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗ 
6.000,00
20-6264.013
 ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ  
45.000,00
20-6721.001
ΕΙΣΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΟΣΔΑ
9.000,00
20-6265.001
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤ/ΚΩΝ
3.000,00
20-6265.002
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ
8.000,00
20-6279.001
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ
602.500,00
20-6322
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ -ΑΥΤ/ΤΩΝ -ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
8.000,00
20-6323.002
ΛΟΙΠΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ -ΚΤΕΟ ΚΛΠ
3.000,00
20-6321
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ
300,00
20-6422
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
500,00
20-6462
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
1.200,00
20-6633
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΗΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
3.000,00
20-6634.001
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
4.000,00
20-6634.003
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
4.000,00
20-6635.001
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΑΚΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
10.000,00
20-6644.002
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ
56.000,00
20-6662.003
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΝΤΟΥΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
70.000,00
20-6673.001
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΣ ΜΗΧ/ΤΩΝ
4.000,00
20-7135.001
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡ/ΤΩΝ ΔΕ ΖΑΡΑΚΑ
10.000,00
20-7135.004
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡ/ΤΩΝ ΔΕ ΑΣΩΠΟΥ
10.000,00
20-7135.010
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡ/ΤΩΝ ΔΕ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
15.000,00
20-7135.011
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡ/ΤΩΝ ΔΕ ΜΟΛΑΩΝ
24.000,00
20-7135.012
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡ/ΤΩΝ ΔΕ ΒΟΙΩΝ
24.000,00
20-7135.005
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕ ΜΟΛΑΩΝ
10.000,00
20-7135.006
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕ ΑΣΩΠΟΥ
4.000,00
20-7135.007
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕ ΒΟΙΩΝ
7.000,00
20-7135.008
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕ ΖΑΡΑΚΑ
3.000,00
20-7135.009
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
12.000,00
00-6151.001
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
60.000,00
00-6151.002
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΑΠ 2%
6.000,00
20-8111
ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
21.000,00
20-8116
ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ
20.000,00
20-8313
ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΤΡΙΤΩΝ
11.930,85
2.442.910,85
Προκύπτει ότι τα συνολικά έξοδα της Υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ανέρχονται σε 2.442.910,85€ και ως εκ τούτου για την εκτίμηση της ανταποδοτικότητας θα πρέπει να εκτιμηθούν έσοδα αντίστοιχης τάξεως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, ύστερα από την ολοκλήρωση του έργου της εμβαδομέτρησης των ακινήτων που βρίσκονται εντός της διοικητικής περιφερείας του δήμου τα τετραγωνικά μέτρα στα οποία θα υπολογιστούν συντελεστές είναι τα εξής:

ΤΟΠΙΚΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Τ.Μ.                 ΟΙΚΙΑΚΟΥ
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΥΡΙΩΝ  ΧΩΡΩΝ
Τ.Μ.
 ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΝ
  ΧΩΡΩΝ
Τ.Μ. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΏΡΩΝ
ΜΟΛΑΟΙ
147.228
19.206
104.142
ΝΕΑΠΟΛΗ
183.613
21.616
67.259
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
100.279
12.405
57.890
ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ
29.045
7.622
17.803
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
36.275
8.710
9.085
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
17.115
3.941
2.399
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
36.507
7.636
10.831
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΙΩΝ
45.724
7.167
6.397
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
8.033
2.923
1.274
ΑΓΓΕΛΩΝΑ
25.350
3.761
4.685
ΑΝΩ ΚΑΣΤΑΝΕΑ
2.747
647
251
ΑΣΩΠΟΣ
170.145
39.897
35.139
ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ
21.515
1.370
1.697
ΒΕΛΙΕΣ
25.901
7.373
7.841
ΔΑΙΜΟΝΙΑ
41.345
7.122
8.866
ΕΛΑΙΑ
45.723
5.995
11.807
ΕΛΙΚΑ
48.336
9.034
7.861
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
14.102
2.806
2.297
ΙΕΡΑΚΑΣ
21.879
2.538
2.620
ΚΑΜΠΟΣ
34.998
8.260
9.669
ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΑΝΕΑ
4.867
788
748
ΚΟΥΠΙΑ
4.589
630
890
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ
46.087
5.452
11.878
ΛΑΜΠΟΚΑΜΠΟΣ
12.726
1.521
3.198
ΛΑΧΙΟ
39.323
4.020
6.795
ΛΙΡΑ
8.480
3.277
1.436
ΜΕΣΟΧΩΡΙΟ
11.229
1.515
5.311
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
41.335
8.090
6.173
ΝΟΜΙΑ
46.587
4.819
18.028
ΠΑΚΙΑ
26.490
5.364
3.471
ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ
20.964
3.619
3.474
ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ
15.940
4.243
12.890
ΡΕΙΧΕΑ
37.770
5.741
3.564
ΣΥΚΕΑ
65.165
8.754
22.451
ΤΑΛΑΝΤΑ
10.752
1.665
2.099
ΦΑΡΑΚΛΟ
3.329
645
715
ΦΟΙΝΙΚΙΟ
2.490
760
1.671
ΧΑΡΑΚΑΣ
10.255
1.436
1.285
ΣΥΝΟΛΑ
1.464.238
242.368
475.890

Σύμφωνα με την παρ 3. του άρθρου 25 του Ν. 2539/97, οι νέοι δήμοι που προέκυψαν από συνένωση ΟΤΑ κατά τις διατάξεις του νόμου αυτού, μπορούσαν να επιβάλουν ανταποδοτικά τέλη διαφοροποιούμενα ανά δημοτικό διαμέρισμα, ανάλογα με το λειτουργικό κόστος παροχής των αντίστοιχων εξυπηρετήσεων στους κατοίκους των διαμερισμάτων. Την ίδια δυνατότητα διαφοροποίησης των τελών ανά δημοτική ή τοπική κοινότητα έχουν και οι νέοι δήμοι που συστάθηκαν από 01/01/2011 με το νόμο 3852/2010 (Εγκ. Υπ. Εσωτ. 74300/28.12.2010)
Για τον προσδιορισμό του ύψους των συντελεστών επιβολής ανταποδοτικών τελών λαμβάνεται υπόψη ότι τα έσοδα πρέπει να:
α)  καλύπτουν το σύνολο των δαπανών των αντίστοιχων υπηρεσιών ώστε να μην δημιουργούνται ελλείμματα στις υπηρεσίες αυτές, συνυπολογίζοντας παράλληλα τυχόν διαφορές που προκύπτουν από την ανεπαρκή κάλυψη της δαπάνης, σύμφωνα με τα ανωτέρω στοιχεία
β) μην υπερβαίνουν το ύψος των δαπανών που απαιτούνται για τη παροχή των ανταποδοτικών υπηρεσιών, άλλως υποκρύπτεται φορολογία, κατά παράβαση της αρχής της ανταποδοτικότητας
γ) καλύπτουν αποκλειστικά και μόνο τις δαπάνες των αντίστοιχων υπηρεσιών και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν άλλες δαπάνες του δήμου.Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω προτείνουμε τις εξής κατηγορίες:

Α. ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Α1. Κύριοι χώροι κατοικίας συντελεστής χρέωσης 1,00€ ανά τ.μ για τους κύριους χώρους των κατοικιών όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου εκτός της Τ.Κ. Μονεμβασίας και των Δ.Κ. Μολάων και Νεάπολης όπου ο συντελεστής χρέωσης θα είναι 1,15€ ανά τ.μ.
Α2. Δευτερεύοντες χώροι κατοικίας (πυλωτές, αδιαμόρφωτοι στεγασμένοι χώροι ισογείου, στεγασμένοι χώροι εκτός περιγράμματος οικοδομής κλπ) συντελεστής 0,39€ για όλες τις Δ.Κ. και τις Τ.Κ. του δήμου. Οι δευτερεύοντες χώροι κατοικίας θα υπολογίζονται στο 65% της πραγματικής επιφάνειάς τους

Β. ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΗΤΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Α).

Β1. Επαγγελματικοί χώροι συντελεστής χρέωσης 1,40€ ανά τ.μ για τους επαγγελματικούς χώρους όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου εκτός της Τ.Κ. Μονεμβασίας και των Δ.Κ. Μολάων και Νεάπολης όπου ο συντελεστής χρέωσης θα είναι 1,95€ ανά τ.μ.

Για τις επιχειρήσεις με μετρηθείσα επιφάνεια άνω των 300τ.μ. ορίζεται μείωση επιφανείας τ.μ. σε ποσοστό 50%.
(300 * συντελεστής χρέωσης) +( τ.μ. πλέον των 300 *  συντελεστή χρέωσης)   
                                                     2
Οι συντελεστές τελών ανά τ.μ. στις Δ.Κ. Μολάων, Νεάπολης και Τ.Κ. Μονεμβασίας διαφοροποιούνται έναντι των άλλων Τ.Κ. του δήμου διότι η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι συχνότερη, διατίθεται περισσότερο προσωπικό για τις ανάγκες καθαριότητας και ευπρεπισμού, ενώ αυξημένες είναι και οι δαπάνες σε προμήθειες και υπηρεσίες δημοτικού φωτισμού για τις τρεις προαναφερθείσες Κοινότητες.

Λαμβάνοντας υπόψη τους ανωτέρω συντελεστές τα έσοδα της υπηρεσίας καθαριότητας και φωτισμού για το οικονομικό έτος 2018 διαμορφώνονται ως εξής:


Κατηγορία Α1     
Κύριοι χώροι κατοικίας συντελεστής χρέωσης 1,15€ ανά τ.μ. για τη Δ.Κ. Μολάων, τη Δ.Κ. Νεάπολης και την Τ.Κ. Μονεμβασίας και συντελεστής χρέωσης 1,00€ ανά τ.μ για τους κύριους χώρους των κατοικιών όλων των άλλων Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου.

ΤΟΠΙΚΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Τ.Μ. ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΥΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ
€/Τ.Μ.
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ €
ΜΟΛΑΟΙ
147.228,00
1,15
169.312,20
ΝΕΑΠΟΛΗ
183.613,00
1,15
211.154,95
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
100.279,00
1,15
115.320,85
ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ
29.045,00
1,00
29.045,00
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
36.275,00
1,00
36.275,00
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
17.115,00
1,00
17.115,00
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
36.507,00
1,00
36.507,00
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΙΩΝ
45.724,00
1,00
45.724,00
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
8.033,00
1,00
8.033,00
ΑΓΓΕΛΩΝΑ
25.350,00
1,00
25.350,00
ΑΝΩ ΚΑΣΤΑΝΕΑ
2.747,00
1,00
2.747,00
ΑΣΩΠΟΣ
170.145,00
1,00
170.145,00
ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ
21.515,00
1,00
21.515,00
ΒΕΛΙΕΣ
25.901,00
1,00
25.901,00
ΔΑΙΜΟΝΙΑ
41.345,00
1,00
41.345,00
ΕΛΑΙΑ
45.723,00
1,00
45.723,00
ΕΛΙΚΑ
48.336,00
1,00
48.336,00
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
14.102,00
1,00
14.102,00
ΙΕΡΑΚΑΣ
21.879,00
1,00
21.879,00
ΚΑΜΠΟΣ
34.998,00
1,00
34.998,00
ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΑΝΕΑ
4.867,00
1,00
4.867,00
ΚΟΥΠΙΑ
4.589,00
1,00
4.589,00
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ
46.087,00
1,00
46.087,00
ΛΑΜΠΟΚΑΜΠΟΣ
12.726,00
1,00
12.726,00
ΛΑΧΙΟ
39.323,00
1,00
39.323,00
ΛΙΡΑ
8.480,00
1,00
8.480,00
ΜΕΣΟΧΩΡΙΟ
11.229,00
1,00
11.229,00
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
41.335,00
1,00
41.335,00
ΝΟΜΙΑ
46.587,00
1,00
46.587,00
ΠΑΚΙΑ
26.490,00
1,00
26.490,00
ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ
20.964,00
1,00
20.964,00
ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ
15.940,00
1,00
15.940,00
ΡΕΙΧΕΑ
37.770,00
1,00
37.770,00
ΣΥΚΕΑ
65.165,00
1,00
65.165,00
ΤΑΛΑΝΤΑ
10.752,00
1,00
10.752,00
ΦΑΡΑΚΛΟ
3.329,00
1,00
3.329,00
ΦΟΙΝΙΚΙΟ
2.490,00
1,00
2.490,00
ΧΑΡΑΚΑΣ
10.255,00
1,00
10.255,00
ΣΥΝΟΛΑ
1.464.238
1.528.906

Κατηγορία Α2    
Δευτερεύοντες χώροι κατοικίας (πυλωτές, αδιαμόρφωτοι στεγασμένοι χώροι ισογείου, στεγασμένοι χώροι εκτός περιγράμματος οικοδομής, γκαράζ κλπ) συντελεστής 0,39€ για όλες τις Δ.Κ. και τις Τ.Κ. του δήμου.      
ΤΟΠΙΚΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Τ.Μ. ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΝ  ΧΩΡΩΝ
€/Τ.Μ.
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ €
ΜΟΛΑΟΙ
19.206
0,39
7.490,34
ΝΕΑΠΟΛΗ
21.616
0,39
8.430,24
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
12.405
0,39
4.837,95
ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ
7.622
0,39
2.972,58
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8.710
0,39
3.396,90
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3.941
0,39
1.536,99
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
7.636
0,39
2.978,04
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΙΩΝ
7.167
0,39
2.795,13
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
2.923
0,39
1.139,97
ΑΓΓΕΛΩΝΑ
3.761
0,39
1.466,79
ΑΝΩ ΚΑΣΤΑΝΕΑ
647
0,39
252,33
ΑΣΩΠΟΣ
39.897
0,39
15.559,83
ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ
1.370
0,39
534,30
ΒΕΛΙΕΣ
7.373
0,39
2.875,47
ΔΑΙΜΟΝΙΑ
7.122
0,39
2.777,58
ΕΛΑΙΑ
5.995
0,39
2.338,05
ΕΛΙΚΑ
9.034
0,39
3.523,26
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
2.806
0,39
1.094,34
ΙΕΡΑΚΑΣ
2.538
0,39
989,82
ΚΑΜΠΟΣ
8.260
0,39
3.221,40
ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΑΝΕΑ
788
0,39
307,32
ΚΟΥΠΙΑ
630
0,39
245,70
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ
5.452
0,39
2.126,28
ΛΑΜΠΟΚΑΜΠΟΣ
1.521
0,39
593,19
ΛΑΧΙΟ
4.020
0,39
1.567,80
ΛΙΡΑ
3.277
0,39
1.278,03
ΜΕΣΟΧΩΡΙΟ
1.515
0,39
590,85
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
8.090
0,39
3.155,10
ΝΟΜΙΑ
4.819
0,39
1.879,41
ΠΑΚΙΑ
5.364
0,39
2.091,96
ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ
3.619
0,39
1.411,41
ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ
4.243
0,39
1.654,77
ΡΕΙΧΕΑ
5.741
0,39
2.238,99
ΣΥΚΕΑ
8.754
0,39
3.414,06
ΤΑΛΑΝΤΑ
1.665
0,39
649,35
ΦΑΡΑΚΛΟ
645
0,39
251,55
ΦΟΙΝΙΚΙΟ
760
0,39
296,40
ΧΑΡΑΚΑΣ
1.436
0,39
560,04
ΣΥΝΟΛΑ
242.368
94.523,52Κατηγορία Β1
Επαγγελματικοί χώροι συντελεστής χρέωσης 1,95€ ανά τ.μ. για τη Δ.Κ. Μολάων, τη Δ.Κ. Νεάπολης και την Τ.Κ. Μονεμβασίας και συντελεστής χρέωσης 1,40€ ανά τ.μ για τους επαγγελματικούς χώρους όλων των άλλων Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου.
ΤΟΠΙΚΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Τ.Μ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ  ΧΏΡΩΝ
€/Τ.Μ.
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ €
ΜΟΛΑΟΙ
104.142
1,95
203.076,90
ΝΕΑΠΟΛΗ
67.259
1,95
131.155,05
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
57.890
1,95
112.885,50
ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ
17.803
1,40
24.924,20
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
9.085
1,40
12.719,00
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2.399
1,40
3.358,60
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10.831
1,40
15.163,40
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΙΩΝ
6.397
1,40
8.955,80
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
1.274
1,40
1.783,60
ΑΓΓΕΛΩΝΑ
4.685
1,40
6.559,00
ΑΝΩ ΚΑΣΤΑΝΕΑ
251
1,40
351,40
ΑΣΩΠΟΣ
35.139
1,40
49.194,60
ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ
1.697
1,40
2.375,80
ΒΕΛΙΕΣ
7.841
1,40
10.977,40
ΔΑΙΜΟΝΙΑ
8.866
1,40
12.412,40
ΕΛΑΙΑ
11.807
1,40
16.529,80
ΕΛΙΚΑ
7.861
1,40
11.005,40
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
2.297
1,40
3.215,80
ΙΕΡΑΚΑΣ
2.620
1,40
3.668,00
ΚΑΜΠΟΣ
9.669
1,40
13.536,60
ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΑΝΕΑ
748
1,40
1.047,20
ΚΟΥΠΙΑ
890
1,40
1.246,00
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ
11.878
1,40
16.629,20
ΛΑΜΠΟΚΑΜΠΟΣ
3.198
1,40
4.477,20
ΛΑΧΙΟ
6.795
1,40
9.513,00
ΛΙΡΑ
1.436
1,40
2.010,40
ΜΕΣΟΧΩΡΙΟ
5.311
1,40
7.435,40
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
6.173
1,40
8.642,20
ΝΟΜΙΑ
18.028
1,40
25.239,20
ΠΑΚΙΑ
3.471
1,40
4.859,40
ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ
3.474
1,40
4.863,60
ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ
12.890
1,40
18.046,00
ΡΕΙΧΕΑ
3.564
1,40
4.989,60
ΣΥΚΕΑ
22.451
1,40
31.431,40
ΤΑΛΑΝΤΑ
2.099
1,40
2.938,60
ΦΑΡΑΚΛΟ
715
1,40
1.001,00
ΦΟΙΝΙΚΙΟ
1.671
1,40
2.339,40
ΧΑΡΑΚΑΣ
1.285
1,40
1.799,00
ΣΥΝΟΛΑ
475.890
792.356,05
Στις περιπτώσεις που οι συντελεστές προς τη ΔΕΗ και τους λοιπούς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος ταυτίζονται με τους συντελεστές χρέωσης ανά κατηγορία, χρεώνεται η πραγματική επιφάνεια του ακινήτου, ενώ όπου υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των συντελεστών (Α2 κατηγορία) εφαρμόζονται πλασματικά τετραγωνικά χρέωσης από την Υπηρεσία Εσόδων του Δήμου μας, σύμφωνα με τον τύπο (αρθρ.1 παρ.4 του Ν.25/1975):

Πλασματικό Εμβαδό = Πραγματικό Εμβαδό * Πραγματικό Συντελεστή/Ενιαίο Συντελεστή ΔΕΗ 

Σύνολο Εσόδων από τις ανωτέρω κατηγορίες 2.415.785,57€  (1.528.906+94.523,52+792.356,05).

ΕΣΟΔΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018.
Κ.Α.
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΣΟ0311.007
Τέλη καθαριότητας και φωτισμού Δήμου Μονεμβασίας
2.415.785,57
0313
Λοιπά έσοδα των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού
18.148,95
3211
Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (ΠΟΕ)
8.976,33ΣΥΝΟΛΟ
2.442.910,85

Κατόπιν των ανωτέρω και έχοντας υπόψη την εμβαδομέτρηση που πραγματοποιήθηκε στα ακίνητα χωρικής αρμοδιότητας του δήμου μας εισηγούμαστε: Την μείωση του τέλους από 1,15€ σε 1,00€ ανά τ.μ. για τους κύριους χώρους κατοικίας όλων των Τ.Κ. του δήμου εκτός της Τ.Κ. Μονεμβασίας και των Δ.Κ. Μολάων και Νεάπολης.
Την μείωση του τέλους από 1,30€ σε 1,15€ ανά τ.μ. για τους κύριους χώρους κατοικίας της Τ.Κ. Μονεμβασίας και των Δ.Κ. Μολάων και Νεάπολης.
Τη δημιουργία κατηγορίας δευτερευόντων χώρων κατοικίας με χρέωση 0,39€ ανά τ.μ. σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του δήμου και υπολογισμό πλασματικών τετραγωνικών για αποστολή στη ΔΕΗ ενός συντελεστή (αρθρ.1 παρ.4 του Ν.25/1975). Οι δευτερεύοντες χώροι κατοικίας υπολογίζονται στο 65% της πραγματικής επιφάνειάς τους
Την μείωση του τέλους από 1,50€ σε 1,40€ ανά τ.μ. για τους επαγγελματικούς χώρους όλων των Τ.Κ. του δήμου εκτός της Τ.Κ. Μονεμβασίας και των Δ.Κ. Μολάων και Νεάπολης.
Την μείωση του τέλους από 2,10€ σε 1,95€ ανά τ.μ. για τους επαγγελματικούς χώρους  της Τ.Κ. Μονεμβασίας και των Δ.Κ. Μολάων και Νεάπολης.

        Ο Προϊστάμενος  Δ/νσης

Οικονομικών Υπηρεσιών