Ειδήσεις , Νεα απο το Δήμο Μονεμβασίας

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Βελλιές , Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2017
Απόφαση Τοπικής Κοινότητας Νομίων για Τεχνικό Πρόγραμμα 2017

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Κωδ. Υποψηφ. Επώνυμο Όνομα Όν. Πατρός Όν. Μητρός Σχολή Επιτυχίας Ίδρυμα
16037871 ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΟΠΑ
16037856 ΓΚΟΥΒΟΥΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ) ΙΟΝΙΟ ΠΑΝ.
16037872 ΔΟΥΒΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ
16037869 ΛΑΥΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΧΑΝΙΑ) ΠΟΛ/ΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
16037858 ΛΕΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
16037859 ΜΟΙΡΑ ΜΑΡΘΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ
16037874 ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΒΟΛΟΣ) ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
16037861 ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ) ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
16037863 ΠΕΡΔΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΕΛΕΝΗ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ
16037876 ΡΙΚΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΕΝΕΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΟΠΑ
16037877 ΤΟΥΡΛΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΦΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ
16037870 ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ) ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
16037868 ΨΥΧΟΓΥΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΠΑΝΤΕΙΟ

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Δημοσίευση στην εφημερίδα ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ της " Ενωσης Απανταχού Μονεμβασιτών "

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
       ( Σταύρος Χριστάκος , Αντιδήμαρχος )


Αγαπητοί φίλοι και φίλες , συνδημότες του Δήμου Μονεμβασίας

Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά της θερινής περιόδου και θα προσπαθήσουμε συνοπτικά να σας δώσουμε τις κυριότερες δράσεις του Δήμου Μονεμβασιάς την τρέχουσα περίοδο .
  Σχετικά με τα καθημερινά θέματα που απασχολούν τους δημότες της Μονεμβασιάς
·        Με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου Μονεμβασίας έγινε η κατασκευή δικτύου ύδρευσης για την αξιοποίηση της υδρευτικής γεώτρησης του Αγίου Ζώσιμου μήκους 1150 μέτρων με πολύ μικρό κόστος μόνο για την αγορά του αγωγού , περίπου 6.000€ ενώ αν γινόταν με την μέθοδο της κατασκευής έργου με ανάδοχο θα στοίχιζε τουλάχιστον 50.000 € αποδεικνύοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν αν αξιοποιηθούν κατάλληλα τα μέσα του Δήμου . Η υδρευτικής γεώτρηση αναμένεται να συνεισφέρει στην κάλυψη των αναγκών στην Μονεμβασιά και την περιοχή των Νομίων .
·        Έγινε  ολική ανακατασκευή  της παιδικής χαράς στη Μονεμβάσια με συντήρηση  και αλλαγή παιχνιδιών , περίφραξης κτ.λ .
·        Έγινε μεταφορά του χώρου τοποθέτησης των κάδων στην πύλη του κάστρου ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πύλης.
·        Έγινε καθαρισμός του χώρου του Τουριστικού περιπτέρου ,διαγράμμιση του χώρου  , όπως σήμανση και  διαγράμμιση των υπολοίπων χώρων ( Φτερά , κακκαβος , Πλάκα ) οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στάθμευση των οχημάτων  την θερινή περίοδο  .
·        Τοποθετήθηκε πύλαρ για παροχή νερού και ρεύματος στην Μαρίνα και αναμένεται η τοποθέτηση ενός δεύτερου στη βόρεια προβλήτα για παροχή νερού και ρεύματος στα σκάφη που ελλιμενίζονται στους χώρους αυτούς . Η παροχή θα γίνεται με την χρήση ηλεκτρονικής κάρτας και χρέωση των καταναλωτών ώστε να μην γίνεται  ανεξέλεγκτα η παροχή νερού και ρεύματος . Επίσης έγινε επισκευή της πλωτής προβλήτας με αντικατάσταση τμημάτων του δαπέδου .
·        Έγινε σε συντριπτική πλειοψηφία καθαρισμός των οικοπέδων ώστε να μην γίνονται εστία μόλυνσης και πρόκλησης πυρκαγιάς . Στους λίγους ιδιοκτήτες που δεν ανταποκρίθηκαν ο δήμος καθάρισε με το προσωπικό του τα οικόπεδα με χρέωση των ιδιοκτητών .
·        Ρυθμίστηκε το ωράριο των βυτιοφόρων που μεταφέρουν λύματα στο βιολογικό καθαρισμό ώστε να μην διέρχονται μέσα από την πόλη τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής , ενώ παράλληλα έγινε  αλλαγή στον τρόπο είσπραξης των τελών εναπόθεσης λυμάτων ώστε να τέλη να εισπράττονται άμεσα  .
·         Ο Δήμος ζήτησε από την 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων την παραμονή του αναβατορίου που βρίσκεται στην πύλη του Κάστρου ώστε να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικές εργασίες που πρέπει να γίνουν στην άνω πόλη , σε συνέχεια των εργασιών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ή ακόμα την χρήση του στο μέλλον  με κατάλληλη μετασκευή για μεταφορά επισκεπτών . Η Αρχαιολογική Υπηρεσία πρότεινε για λόγους ασφαλείας την αποξήλωση του αναβατορίου και την αποθήκευση του από το Δήμο ώστε να είναι διαθέσιμο για μελλοντικές εργασίες . Να σημειώσουμε ότι θέμα αιχμής για ένταξη στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα είναι η στερέωση των πρανών που βρίσκονται πάνω από την κάτω πόλη για τα οποία υπάρχει ώριμη μελέτη προυπολογισμού 8.000.000 € , μάλιστα είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και απεντάχθηκαν λόγω υπέρβασης από την περιφέρεια του χρηματοδοτικού ορίου .
·        Η άνω πόλη στο Κάστρο Μονεμβασιάς έχει δοθεί στο κοινό από τις αρχές Ιουλίου και είναι ανοιχτή τις ώρες 7.30 με 3.00 καθημερινά . Ο Δήμος έχει ζητήσει από την αρχαιολογική Υπηρεσία η άνω πόλη να μένει ανοιχτή ως τις 8.00 το απόγευμα δεδομένου ότι οι υψηλές θερμοκρασίες της θερινής περιόδου καθιστούν σχεδόν απαγορευτική την άνοδο στην Άνω Πόλη τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες . Επειδή είναι αυτονόητο ότι πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες και τους κατοίκους της Μονεμβασιάς να επισκέπτονται την Άνω Πόλη ειδικά τώρα που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες από το Υπουργείο Πολιτισμού ο Δήμος  διατίθεται να διαθέσει προσωπικό ή πίστωση για να παραμείνει το Κάστρο ανοικτό καθημερινά ως το βράδυ  .
·        Στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Λαζαρέτο έγινε από στελέχη της μελετητικής εταιρείας ΜΑΡΝΕΤ η παρουσίαση της μελέτης των Λιμενικών Εγκαταστάσεων Μονεμβασίας . Την παρουσίαση παρακολούθηση εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής μας και δημότες , η μελέτη παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού προτάθηκε η κατασκευή προβλήτας κάθετη στην υπάρχουσα βόρεια προβλήτα για την προσάραξη κρουαζιερόπλοιων κόστους περίπου 7.000.000 € , την ενίσχυση θωράκισης της μαρίνας με τεχνητούς ογκόλιθους συνολικού ύψους 7 μέτρων αντί τεσσάρων που είναι σήμερα ύψους περίπου 3.500.000 € και την διαμόρφωση των λιμενικών χωρών στο Μανδράκι , στην Πλάκα και την διεύρυνση της χερσαίας ζώνης που υπάρχει σήμερα κόστος περίπου 1.500.000 € . Έγιναν σημαντικές παρατηρήσεις από τους συμμετέχοντες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν από τους μελετητές στα πλαίσια της οριστικοποίησης της μελέτης .
·        Σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Μονεμβασίας έγινε καταγραφή των αποφάσεων που αφορούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με στόχο το επόμενο διάστημα το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας σε συνεργασία με τους φορείς και συλλόγους να πάρει αποφάσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ( μονοδρομήσεις κ.τ.λ.


Καθαριότητα , Ανακύκλωση  
·        Γίνεται συχνότερη αποκομιδή των μπλε κάδων ανακύκλωσης που βρίσκονται στη Μονεμβασιά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των γεμάτων  κάδων που αποθαρρύνει τους δημότες να κάνουν ανακύκλωση . Η αποκομιδή γίνεται με ειδικό όχημα που είχε παραχωρηθεί από την εταιρεία ανακύκλωσης στο τέως Δήμο Ασωπού . Παράλληλα τοποθετήθηκαν μπλε κάδοι (κώδωνες)  για την συλλογή του γυαλιού στην πύλη του Κάστρου , στην πλάκα , στην Μαρίνα και στον Κακκαβο ώστε να αποθέτουν οι δημότες τις γυάλινες συσκευασίες . Η αποκομιδή των κάδων αυτών θα γίνεται με ειδικό όχημα της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης .
·        Με την συνεργασία της Ένωσης Επαγγελματιών Μονεμβασίας  έγινε ενημέρωση στα καταστήματα για τον τρόπο διάθεσης των απορριμμάτων ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης .Δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα αφού η διάθεση των απορριμμάτων στον πράσινο κάδο γίνεται χωρίς  την χρήση σάκου απορριμμάτων με αποτέλεσμα να προκαλούνται δυσάρεστες οσμές στους κάδους και στο απορριμματοφόρο όχημα ενώ στο μπλε κάδο της ανακύκλωσης είναι συχνό το φαινόμενο της εναπόθεσης οργανικών απορριμμάτων με αποτέλεσμα να επιστρέφεται από το ΚΔΑΥ ( Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών ) Τρίπολης στο Δήμο μας σημαντική ποσότητα ανακυκλώσιμου υλικού με συνέπεια  την οικονομική και περιβαλλοντική επιβάρυνση του Δήμου και κατ επέκταση των δημοτών .
·        Με απλά  λόγια   :  Η ανακύκλωση που βρίσκεται στο μπλε κάδο μεταφέρεται στο ΚΔΑΥ Τρίπολης και ο δήμος δεν επιβαρύνεται με το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων αυτών ενώ τα απορρίμματα του πράσινου κάδου διαχειρίζονται από το Δήμο μας με οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος . Είναι προφανές ότι συμφέρον του Δήμου και των δημοτών είναι η ενίσχυση της ανακύκλωσης με σωστό τρόπο , η οποία δυστυχώς σήμερα γίνεται σε πολύ μικρό βαθμό . Η ανακύκλωση πρέπει να είναι το 60 % του συνολικού όγκου των απορριμμάτων ενώ σήμερα είναι μόνο 12 % περίπου .
·        Τα επόμενα βήματα είναι η χωριστή συλλογή τηγανέλαιων τα οποία επιβαρύνουν το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού αφού στερεοποιούνται και μειώνουν την διατομή των αγωγών με συνέπεια την δημιουργία  δυσάρεστων  οσμές .Για την συλλογή των ελαίων αυτών  θα τοποθετηθούν βυτία συλλογής των ελαίων αυτών σε κεντρικά σημεία και θα γίνει ενημέρωση σε κάθε νοικοκυριό για τον τρόπο συλλογή  τους .o   Βιολογικός Καθαρισμός  
·        Ο Δήμος μας προχώρησε σε προγραμματική σύμβαση και συνεργασία με το Πολυτεχνείο Ξάνθης και το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος με αντικείμενο εργασία που αφορά το δίκτυο και το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού με ιδιαίτερο αντικείμενο το θέμα της αποσμησης του δικτύου και του εργοστασίου . στα πλαίσια της σύμβασης αυτής έγινε αυτοψία από τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης Παράσχου  Μελίδη και συλλογή στοιχείων ώστε να ξεκινήσει η ερευνητική εργασία του Πολυτεχνείου με άμεσα αποτελέσματα . Ο Δήμος θα διαθέσει πίστωση 10.000 € για την υλοποίηση τη συνεργασίας
·        Παράλληλα γίνεται αυτοψία για τρεις ημέρες από ομάδα μηχανικών με επικεφαλής των χημικό μηχανικό Δημήτρη Ρέππα της εταιρείας envitek  η οποία έχει αναλάβει την μελέτη για την αναβάθμιση του εργοστασίου και των αντλιοστασίων , την αλλαγή μηχανημάτων και την τριτοβάθμια επεξεργασία για την χρήση του υγρού υπόλοιπου για άρδευση . Το κόστος της μελέτης είναι περίπου 10.000 € και θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου ενώ ο προυπολογισμός του έργου προς ένταξη θα ξεπεράσει το 1.000.000 €  . Στη διάρκεια της αυτοψίας διαπιστώθηκε η άριστη επεξεργασία των λυμάτων και το υψηλό επίπεδο καθαρότητας του υγρού υπόλοιπου του βιολογικού καθαρισμού. Άμεσα το υγρό υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για άρδευση του περιβάλλοντα χώρου του βιολογικού καθαρισμού ενώ θα προχωρήσει άμεσα η φύτευση δέντρων ( Δάφνη Απόλλωνα και Κυπαρίσσι Αριζόνα ) .

·        Ονοματοθεσία Οδών και πλατειών Μονεμβάσιας
Ο Πρόεδρος Δημήτριος Χουσάκος και τα μέλη του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Μπλέτας και Λάζαρος Σκάγκος  αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα  την διαδικασία για την ονοματοθεσία των οδών και πλατειών της Μονεμβασιάς και για την υλοποίηση του στόχου αυτού συγκρότησαν επιτροπή αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Χριστάκο , τους Δημοτικούς Συμβούλους Κατερίνα Τσαφατίνου και Γιώργο Βουνελάκη , τους Αρχαιολόγους Γιώτα Σκάγκου και Νεκτάριο Σκάγκο και την δικηγόρο Μαρία Χαραμή . Στην απόφαση ορίζεται ότι τα προτεινόμενα ονόματα θα είναι μέχρι την περίοδο του Α Παγκόσμιου Πολέμου και οι προτάσεις των δημοτών θα πρέπει να είναι μέχρι τέλος Αυγούστου.

Τουριστικό Περίπτερο
·        Το δημοτικό συμβούλιο με απόφαση του προχώρησε στην υποβολή πρότασης για την Αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλοντος και Αειφόρος ανάπτυξη « . Η πρόταση συνοπτικά περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης του υπάρχοντος κτιρίου καθώς και την κατασκευή ενός νέους κτιρίου 320 θέσεων για πολυχώρο ( συνεδριακό κέντρο , πολιτιστικό κέντρο κτλ ). Ο συνολικός προυπολογισμός είναι 4.700.00 €  .  

Ενημέρωση από την Αντιπεριφερειάρχη Ντία Τζανετέα
·        Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα ,  σε πρόσφατη επίσκεψη συνεργασίας , μας ενημέρωση ότι ο δρόμος Αγιου Φωκα Νεαπολη θα ολοκληρωθεί περίπου τον Οκτώβριο ( σε πρόσφατες χρονομετήσεις η απόσταση Μονεμβασιά Νεαπολη είναι περίπου 20 λεπτά ) . Η παράκαμψη της Σπαρτης με την κατασκευή του τμήματος Σκούρα , Πυρι ως το στρατόπεδο του ΚΕΕΜ ολοκληρώνεται και το φθινόπωρο θα δοθεί σε κυκλοφορία , είναι προς ολοκλήρωση η μελέτη στερέωσης και ανακατασκευής της Γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα , ενώ εκπονείται μελέτη για την κοίτη του ποταμού Ευρώτα αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η προτεινόμενη νέα θέση για την Γέφυρα του Ευρώτα . Επίσης μέσα στο 2017 θα παραδοθεί η οριστική μελέτη για την παράκαμψη του Βλαχιώτη . Τέλος έχει εκπονηθεί από τις υπηρεσίες της περιφέρειας προμελέτη τα την βελτίωση του δρόμου Αγίου Φωκά Μονεμβασίας .

   Αιολικό πάρκο στα Κουλέντια
  Μια παλιά ιστορία από το 2000 ήρθε με δυσάρεστο τρόπο στην επικαιρότητα . Η εταιρεία WRE που ασχολείται με την κατασκευή αιολικών πάρκων και η οποία είχε επιχειρήσει να κατασκευάσει αιολικό πάρκο στην περιοχή Αλώνα στα Κουλέντια το 2000 . Την τότε εποχή με ομόφωνες αποφάσεις του Καποδιστριακού Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ αποφασίστηκε η προσφυγή κατά της εταιρείας στο Συμβούλιο Επικρατείας για την μη εγκατάσταση του αιολικού πάρκου το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τα Κουλέντια , περίπου 500 μέτρα .
Στην συνέχεια και ενώ ο Δήμος με δικηγόρο τον Βασίλη Δωροβύνη κέρδισε δυο συνεχείς δίκες , η εταιρεία επανερχόταν τροποποιώντας τις διαστάσεις του αιολικού πάρκου και τελικά στην τρίτη δίκη η οποία έγινε το 2009 και η απόφαση βγήκε το 2016 κατάφερε να πάρει την άδεια για την κατασκευή του αιολικού πάρκου τρόπο .Σημειώνουμε ότι το Αιολικό Πάρκο αρχικά είχε 8 ανεμογεννήτριες ύψους περίπου 80 μέτρων η καθεμία και στη συνέχεια με τον δικαστικό αγώνα μειώθηκε σε εξι ανεμογεννήτριες ύψους 40 περίπου μέτρων η καθεμία .
Τις προηγούμενες ημέρες η εταιρεία προχώρησε στην εγκατάσταση του ανεμομετρητή συναντώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων και προσφεύγοντας για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Παναγιώτη Κοντάκου και του Θεόδωρου Κοντάκου . Ο Δήμος Μονεμβασίας επιβεβαίωσε την αντίθεση του στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στην θέση Αλώνα το οποίο είναι σε πολύ μικρή απόσταση από τα Κουλέντια και θα επηρεάσει αρνητικά τις ζωές των κατοίκων , προτίθεται να προβεί σε νέο δικαστικό αγώνα κατά της εγκατάστασης ενώ ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος εκπροσώπησε τον Δήμο στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων .
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης ανέλυσε διεξοδικά  ότι ο Δήμος Μονεμβασίας σήμερα είναι κατά της εγκατάστασης του Αιολικού Πάρκου στα Κουλέντια σε συνέχεια των αποφάσεων των προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων και θα εμποδίσει με κάθε νόμιμο τρόπο την δημιουργία του .
Για οποιοδήποτε θέμα της Μονεμβασίας οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτριο Χουσάκο  και στο γραφείο του Δήμου  ( 2732061777) 

Καθημερινή ενημέρωση και ανακοινώσεις του Δήμου θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου www.monemvasia.gov.gr και στην προσωπική μου ιστοσελίδα www.xristakos.blogspot.com και στο Facebook  στη διεύθυνση www.facebook.com/stavros.xristakosΤρίτη, 16 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016
20:30  Έναρξη 3ης Γιορτής Βατικιώτικου Κρεμμυδιού – χαιρετισμοί επισήμων
20:45  Ομιλία των Νίκου Κουβουτσάκη (γεωπόνου) και Στάθη Βελιώτη (παραγωγού) με τίτλο: «Γνωριμία με το βατικιώτικο κρεμμύδι – η δυναμική του βατικιώτικου κρεμμυδιού στο χθες, το σήμερα και το αύριο».
21:15  Ομιλία του κ. Μηνά Αναστασάκη με τίτλο «Το κρεμμύδι κατά τις παραδόσεις στα Βάτικα».
21:30   Μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα «ΧΑ.ΣΤΑ.ΣΑ.ΛΕΤΟ»

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016
21:00  «Κρεμμυδομαγειρέματα»: μπουφές με στιφάδο, παραδοσιακή κρεμμυδόσουπα και πλήθος εδεσμάτων με βάση το βατικιώτικο κρεμμύδι
Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΘέματα Οικονομικής Επιτροπής , Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Μολάοι  12-08-2016

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ                                                    Αριθ. Πρωτ.: -12627-

ΔΗΜΟΣ   ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ     
Πληρ. :Δελήγιαννης Νικόλαος

Τηλ: 2732360571

Fax: 2732360555                          Κ.κ.        1) Δουμάνη Σοφία    

                                                                         2) Μαρούση Χαράλαμπο
                                                        Προς:       3) Καλογερίνη Ηλία
                                                                         4) Σουρλά Ιωάννη
                                                                         5) Χριστάκο Σταύρο                                                                        
                                                                         6) Αναγνωστοπούλου Ελένη
                                                                              Τακτικά Μέλη
                                                                    Οικονομικής Επιτροπής
                                                            (Παρακαλείσθε σε περίπτωση απουσίας σας
  να ενημερώσετε τα αναπληρωματικά  μέλη                                της κατηγορίας σας με την σειρά εκλογή τους      
                                                            για την νόμιμη αναπλήρωση σας)

Θέμα: Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής.
      Παρακαλούμε να προσέλθετε  στο Δημαρχείο την 16η  Αυγούστου  2016, ημέρα   Τρίτη  και ώρα 13:00 μ.μ. για τακτική συνεδρίαση και λήψη αποφάσεων  επί των  παρακάτω  θεμάτων:

1.   Περί διάθεσης πιστώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.

2.   Περί διάθεσης πιστώσεων –έγκριση τεχνικών προδιαγραφών διαφόρων προμηθειών του Δήμου οικ. έτους 2016.

3.   Καθορισμός όρων συνοπτικού διαγωνισμού  για την ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών παροχής γευμάτων (catering) για την σίτιση των μαθητών της Μαθητικής εστίας , προϋπολογισμού 34.392,64€.

4.   Καθορισμός όρων διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της προμήθειας με τίτλο {Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών 2017} , προϋπολογισμού 327.943,20€.

5.    Εισήγηση Ο.Ε προς το ΔΣ περί καθορισμού τελών κοινοχρήστων χώρων.                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 


                                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ 

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

Προτάσεις Εργων απο το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη για το έτος 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ                                                        
ΔΗΜΟΣ  ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΤΟΠΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΛΙΜΗΡΑΣ

Π  Ρ  Α  Κ  Τ  Ι  Κ  Ο  4ο
Συνεδρίασης Τοπικής  Κοινότητας Αγίου Ιωάννου
Επιδαύρου Λιμηράς

    Στον Άγιο Ιωάννη Μονεμβασίας σήμερα στις έντεκα (11) Αυγούστου του έτους 2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:00 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας, ύστερα από την 4/7-8-2016 πρόσκληση του Προέδρου που δημοσιεύτηκε και επιδόθηκε με αποδεικτικό στα μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας, σύμφωνα με το άρθρο 88 του Ν. 3852/04-06-2010 (ΦΕΚ 87/Α΄/07-06-2010).  
  Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Τ.Κ. διαπίστωσε από τα προσκληθέντα (3) μέλη ήταν:  
   Π α ρ ό ν τ ε ς                                                                 Α π ό ν τ ε ς
1. Απόστολος Καπελέρης        Πρόεδρος                             Ουδείς
2. Ιωάννης      Σκάγκος            Μέλος
3. Αθανάσιος  Σκάγκος            Μέλος   
Στη συνεδρίαση  παραβρέθηκε ο υπάλληλος του Δήμου Κων/νος Ρέγας για την τήρηση των πρακτικών. Επίσης παραβρέθηκε και ο κ. Σταύρος Χριστάκος Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μονεμβασίας.
  ΘΕΜΑ 1ο :   «Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος για το έτος 2017». 
   Για το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννου Επιδαύρου Λιμηράς είπε τα εξής:
  Με το αριθ. Πρωτ. 11876/1-8-2016 έγγραφο του Δήμου με θέμα: «Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2017», μας γνωστοποιείται ότι πρέπει μέχρι τις 12-8-2016 να εισηγηθούμε στην εκτελεστική επιτροπή του Δήμου με τη λήψη σχετικής απόφασης, η οποία θα περιλαμβάνει με σειρά προτεραιότητας ανάλογα τον επείγοντα χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της περιφέρειάς μας και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, τις δράσεις που πρέπει να περιλαμβάνει το ετήσιο πρόγραμμα δράσης και τεχνικό πρόγραμμα.
  Το τεχνικό πρόγραμμα του οικονομικού έτους 2017 θα συνταχθεί σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, που οι προϋπολογισμοί των Δήμων πρέπει υποχρεωτικά να είναι ισοσκελισμένοι με πραγματικά έσοδα και έξοδα. Το ετήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα έργα που πρόκειται να εκτελεστούν και αφορούν σε οδοποιίες, υδρεύσεις, αποχετεύσεις, αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, πλατείες κ.λ.π.).
  Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου και έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 86 παρ.4 του Ν. 3852/2010 και του άρθρο 77 «Προϋπολογισμός δήμων» και μετά από διαλογική συζήτηση

Αποφασίζει     ομόφωνα

    Καταρτίζει το τεχνικό πρόγραμμα για το οικονομικό έτος 2017 της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννου Επιδαύρου Λιμηράς ως ακολούθως:
  1.-Ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης για την κάλυψη των αυξημένων υδρευτικών αναγκών του οικισμού Αγίου Ιωάννου, καθώς και την υδροδότηση με πόσιμο νερό της παραλιακής ζώνης που εκτείνεται από το Πορί μέχρι την Παλιά Μονεμβάσια και Κρεμμύδι.
  2.-Ασφαλτωστρώσεις-Τσιμεντοστρώσεις δημοτικών δρόμων, περιλαμβάνοντας εργασίες διαμόρφωσης ασφαλτόστρωσης και τσιμεντόστρωσης δημοτικών δρόμων εντός του οικισμού του Αγίου Ιωάννη. Ειδικότερα είναι απαραίτητο να γίνουν οι κάτωθι εργασίες:
α) Ασφαλτόστρωση δημοτικού δρόμου από τον περιφερειακό δρόμο προς την οικία Κων/νου Σκάγκου (Μονογενή)-Νεκροταφείο σε απόσταση 250x4 μέτρα περίπου.
β) Ασφαλτόστρωση τμήματος δημοτικού που περνά πλησίον οικιών Παναγιώτη Λαζαράκη και Ανδρέα Σκάγκου και καταλήγει στο Γκούρι στη διασταύρωση με το περιφερειακό δρόμο δρόμου από τον περιφερειακό δρόμο προς την οικία Κων/νου Σκάγκου (Μονογενή)-Νεκροταφείο σε απόσταση 70x4 μέτρα περίπου.
γ)Τσιμεντόστρωση δημοτικού δρόμου στη θέση Ρίζα από την οικία Θεοφάνη Τραϊφόρου προς την οικία Δημητρίου Τσαρπαλή σε απόσταση 65x4 μέτρα περίπου.
δ)Τσιμεντόστρωση δημοτικού δρόμου στη θέση Γκρόπα ανάμεσα στην οικία του Αθανασίου Σκάγκου και Νεκταρίου Σοφού, σε απόσταση 20x4 μέτρα περίπου..
ε)Τσιμεντόστρωση δημοτικού  δρόμου πλησίον οικίας Ιωάννη Σκάγκου του Στεφάνου, σε απόσταση 20x4 μέτρα περίπου.
ζ)Τσιμεντόστρωση δημοτικού δρόμου εντός οικισμού Αγίου Ιωάννη στη θέση από οικία Γ. Φουντουλάκη μέχρι το κατάστημα-ταβέρνα ιδιοκτησίας Παναγιώτη Χαραμή σε απόσταση 60x4 μέτρα περίπου.
η)Ασφαλτόστρωση στον περιφερειακό δρόμο, θέση Στάβλος Παναγιώτη Χαραμή.
θ)Ασφαλτόστρωση στη θέση έξωθεν οικίας Πετρουτσά.
  3.-Σύνδεση με Βιολογικό Καθαρισμό Μονεμβασίας.
  4.-Σύνταξη μελέτης ανάπλασης του χώρου της πλατείας του χωριού, η οποία κρίνεται επιβεβλημένη για την αξιοποίηση-εξωραϊσμό και καλλωπισμό του χώρου της πλατείας.
  5.-Κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στον όρμο Παλαιάς Μονεμβάσιας, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει καταρτιστεί από μελετητικό γραφείο, είναι έργο άμεσης προτεραιότητας για το χωριό αλλά και για την ευρύτερη περιοχή Μονεμβασίας. Η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στον όρμο της Παλαιάς Μονεμβάσιας θα συμβάλλει στην ασφάλεια και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αλιέων του χωριού μας και της τοπικής κοινότητας Μονεμβασίας, αλλά και των αλιέων των όμορων κοινοτήτων (Ιέρακα, Αγγελώνα, παραλιακής ζώνης Νομίων κ.λ.π.) και θα συμβάλλει στην αύξηση του εισοδήματός τους. Το αλιευτικό καταφύγιο θα καταστεί σύγχρονο και ασφαλές για τα ελλιμενιζόμενα σκάφη, με προοπτική να δεχθεί και άλλα σκάφη, όπως τον ελλιμενισμό των διερχόμενων αλιευτικών και άλλων κατηγοριών σκαφών όπως τουριστικά, καθώς και σκαφών που επιχειρούν έρευνα και διάσωση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμο μας, ενώ τέλος θα αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή του έργου που αναπτύσσεται τουριστικά.
  6. -Επισκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου της Τοπικής Κοινότητας.
      Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό  5/2016.
       Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το παρόν πρακτικό υπογράφεται ως κατωτέρω.
   Ο  Πρόεδρος                          Ο   Γραμματέας                   Τα   Μέλη
 Απόστολος Καπελέρης            Κων/νος    Ρέγας               Ιωάννης       Σκάγκος
                                                                                            Αθανάσιος   Σκάγκος
                                                         Ακριβές  αντίγραφο
                                                       Άγιος Ιωάννης- 11-8-2016
                                                         Ο Γραμματέας Τ.Κ.
                                                         Κων/νος   Ρέγας
Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Θέματα Οικονομικής Επιτροπής , Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

            
                                              
                                               

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Μολάοι  05-08-2016

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ                                                    Αριθ. Πρωτ.: -12136-

ΔΗΜΟΣ   ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ     
Πληρ. :Δελήγιαννης Νικόλαος

Τηλ: 2732360571

Fax: 2732360555                          Κ.κ.        1) Δουμάνη Σοφία    

                                                                         2) Μαρούση Χαράλαμπο
                                                        Προς:       3) Καλογερίνη Ηλία
                                                                         4) Σουρλά Ιωάννη
                                                                         5) Χριστάκο Σταύρο                                                                        
                                                                         6) Αναγνωστοπούλου Ελένη
                                                                              Τακτικά Μέλη
                                                                    Οικονομικής Επιτροπής
                                                            (Παρακαλείσθε σε περίπτωση απουσίας σας
  να ενημερώσετε τα αναπληρωματικά  μέλη                                                                     της κατηγορίας σας με την σειρά εκλογή τους      
                                                            για την νόμιμη αναπλήρωση σας)

Θέμα: Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής.
      Παρακαλούμε να προσέλθετε  στο Δημαρχείο την 09η  Αυγούστου  2016, ημέρα   Τρίτη  και ώρα 16:00 μ.μ. για τακτική συνεδρίαση και λήψη αποφάσεων  επί των  παρακάτω  θεμάτων:

1.    Περί διάθεσης πιστώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.
2.    Εισήγηση προς το ΔΣ περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.
3.    Περί διάθεσης πιστώσεων –έγκριση τεχνικών προδιαγραφών διαφόρων προμηθειών του Δήμου οικ. έτους 2016.
4.    Απευθείας ανάθεση εργασιών επισκευής  οχημάτων και μηχανημάτων έργου του Δήμου, λόγω εξαιρετικά επείγουσα περίπτωσης (άρθρο 72 παρ.δ΄Ν.3852/2010).
5.    Ορισμός δικηγόρου για εκπροσώπηση του Δήμου (Αφορά αίτηση ασφαλιστικών μέτρων & τακτική αγωγή των κ.κ Μανάκου Ιωάννη κλπ. κατά του Δήμου Μονεμβασίας).
6.    Περί αποδοχής ή μη παραχώρησης τμήματος  οικοπέδου σε κοινή χρήση εντός ορίων της ΤΚ Κάμπου της ΔΕ Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας ιδιοκτησίας των  κ.κ. Φλεβάρη Παναγιώτη & Μαλλινάκη Ελένη-Λεμονιά.
7.    Καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτελέσεως του έργου  με τίτλο { Φωτισμός τμήματος γηπέδου ποδοσφαίρου στο οικισμό «Αγία Παρασκευή» ΤΚ Νομίων ΔΕ Μονεμβασίας} , του Δήμου Μονεμβασίας.


            

                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 


                                          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ