Ειδήσεις , Νεα απο το Δήμο Μονεμβασίας

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Δημοτικό Συμβούλιο 24-10-08

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Μονεμβασία 20-10-2008.
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. 6753
-----------------------------------
Ταχ. Δ/νση: Μονεμβασία
Πληροφορίες: Α. Κρητικός
Τηλ-FAX 0732- 61.111 - 62.110
Ταχ.Κώδ. : 230.70

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
*******************************
Π Ρ Ο Σ
****************
1. Νεκτάριο Μαστορόπουλο του Μιλτιάδη, Δήμαρχο Μονεμβασίας
2. Χριστάκο Σταύρο του Ηλία, Αντιδήμαρχο
3. Τσιριγώτη Σαράντο του Γεωργίου, Αντιδήμαρχο
4. Μακράκο Νικόλαο του Ευαγγέλου, Αντιδήμαρχο
5. Μάρκο Αναστάσιο του Ιακώβου, Δημοτικό Σύμβουλο
6. Λεκάκη Ιωάννη του Αλέξανδρου, Δημοτικό Σύμβουλο
7. Γεωργουδή Ιάκωβο του Ευστρατίου, Δημοτικό Σύμβουλο
8. Ανδρεσάκη Ελευθέριο του Ανδρέα, Δημοτικό Σύμβουλο
9. Γεώργα Παντελή του Δημητρίου, Δημοτικό Σύμβουλο
10. Βλαχοπανάγο Σταμάτιο του Παναγιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο
11. Ψυχογυιό Παναγιώτη του Σταματίου, Δημοτικό Σύμβουλο
12. Αγγελάκο Κωνσταντίνο του Αντωνίου, Δημοτικό Σύμβουλο
13. Δούβρης Δημήτριος του Σαράντου, Δημοτικό Σύμβουλο

Προέδρους τοπικών συμβουλίων.
1. Γεώργας Ιωάννης του Νικολάου, Αγγελώνας
2. Νιάκολας Δημήτριος του Γεωργίου, Βελιών
3. Ραμάκης Κωνσταντίνος του Διονυσίου, Κουλεντίων

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας, που θα γίνει την εικοστή τετάρτη (24ην) Οκτωβρίου του έτους 2008, ημέρα Παρασκευή & ώρα 19:30 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

1. Αποδοχή ποσού (8.000,00)€, επιχορήγηση ΟΤΑ Α΄ βαθμού της χώρας από μεταβιβασθείσες πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού για τη μερική απασχόληση.
Εισηγητής : ο Κ. Πρόεδρος.
2. Χορήγηση άδειας λειτουργίας Ποιμνιοστασίου στη θέση Λαχανιάς οικισμού Άγίας Κυριακής του Δήμου Μονεμβάσιας στον κτηνοτρόφο Σαρμπάνη Νικόλαο του Ιωάννου.
Εισηγητής : ο κ. Πρόεδρος.
3. Ανασυγκρότηση Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Μονεμβάσιας.
Εισηγητής : ο Κ. Πρόεδρος.
4. Περί μετατροπής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα σε Ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ σύμφωνα με το Ν. 3463/2006.
Εισηγητής : ο Κ. Δήμαρχος.
5. Λήψη απόφασης για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.
Εισηγητής : ο Κ. Πρόεδρος.
6. Ανάθεση εκτέλεσης έργου «Πλατεία Βελιών» ποσού (2.931,77) €.
Εισηγητής : ο Κ. Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
7. Σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την νομιμοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων.
Εισηγητής : ο Κ. Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
8. Τροποποίηση της 197/2008 απόφασης του Δ. Σ. με θέμα «Σύνταξη μελέτης για την εκτέλεση του έργου Αντικατάσταση δικτύου Ύδρευσης Μονεμβασίας (πρόγραμμα 35% ΘΗΣΕΑΣ)».
Εισηγητής : ο Κ. Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
9. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για ανάθεση εκτέλεσης του έργου «Επείγουσα επιδιόρθωση Λιμανιού Κουρκούλας» ποσού (6.900,00) €.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
10. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για ανάθεση εκτέλεση έργου «Αποκατάσταση μανδρότοιχου Γέφυρας» ποσού (6.900,00) €.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
11. Έγκριση μελέτης οριοθέτησης ρέματος Κάκαβου.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
12. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
13. Αίτηση Πολιτιστικού Συλλόγου Φουτίων.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
14. Αιτήσεις πολιτών Μονεμβάσιας σχετικά με τις θέσεις Στάθμευσης.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
15. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για ανάθεση εκτέλεση έργου, έκτακτες εργασίες αποκατάστασης δρόμων στο Τ. Δ. Αγγελώνας, ποσού (6.900,00) €.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
16. Περί μετατροπής της Α.Δ.Ε.Μ. σε Ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ σύμφωνα με το Ν. 3463/2006.
Εισηγητής : ο Δ. Σ. Ιάκωβος Γεωργουδής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Ιατρικό Συνέδριο Στη Μονεμβασιά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
6η Υ.ΠΕ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΛΑΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
ΤΗΛ. 27320 22769 /22374 FAX 27320 22769
-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σας καλούμε στο Ενημερωτικό Σεμινάριο που διοργανώνει το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Μολάων, ο Δήμος Μονεμβάσιας και ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας σε συνεργασία με τη Β΄ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 17 & 18 Οκτωβρίου στην Μονεμβάσια.
Το σεμινάριο αφορά στην Φυσιολογική Κύηση, στις Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου και συνοδεύεται από ενημερωτική διάλεξη για το εμβόλιο του καρκίνου του τράχηλου της μήτρας.
Πραγματοποιείται την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 18:00μ.μ. στην αίθουσα του πολυχώρου “Πέτρα” και το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 18:00μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Γυμνασίου – Λυκείου Μονεμβάσιας.


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ




ΜΑΡΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Ενημέρωση απο το Δήμο Μονεμβασίας

Ενημέρωση από τον Δήμο Μονεμβασίας

Σταύρος Χριστάκος - Αντιδήμαρχος (Υπεύθυνος ενημέρωσης Τύπου)
www.xristakos.blogspot.com



* Σε σύσκεψη συνεργασίας και ενημέρωσης που έγινε στη Μητρόπολη του Κάστρου με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.. Ευστάθιο,τον Ιερεα Μονεμβασιας Πατηρ Κωνσταντινο Κρυπωτο , τον Αντιδημαρχο Σταυρο Χριστακο και τον προεδρο του Δημοτικου Συμβουλιου Γιωργο Παπαδακη , ο Παναγιώτατος ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες του Δήμου σχετικά με το Κάστρο Μονεμβασίας και τα θέματα που αφορούν την Εκκλησίακαι το Καστρο της Μονεμβασιας και μας ενημέρωσε για την ευτυχή κατάληξη των ενεργειών της, σχετικά με το μέγιστο θέμα της μεταφοράς της εικόνας της Σταύρωσης στην Μονεμβασία, στο ναο του Ελκομενου Χριστου , η οποία έχει τελειώσει διαδικαστικά και αναμένεται υλοποίηση της στο άμεσο χρονικό διάστημα, ένα ή δυο μηνες περιπου . Αξίζουν ολόθερμα συγχαρητήρια στον άξιο ποιμενάρχη της Λακωνίας για τις πράξεις του με τις οποίες γεμίζει χαρά τους κατοίκους της περιοχής μας και δίνει λύσεις σε πολύ σημαντικά θέματα της περιοχής μας.

* Επιλέχθηκε ανάδοχος για την υλοποίηση της εργολαβίας ασφαλτοστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις Δημοτικών οδών, προϋπολογισμού 161.000,00 € και στο άμεσο χρονικό διάστημα αναμένεται η υλοποίηση του έργου το οποίο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου.

* Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου ανάπλαση πλατείας Αγίου Δημητρίου 34.000,00 € και περίφραξη παιδικών χαρών Βελιών 10.000,00 € με ανάδοχο τον εργολήπτη Γεώργιο Κουτσούκαλη.

* Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008 γίνεται η δημοπρασία για την προμήθεια φωτιστικών 45.000,00 €, για τον φωτισμό της Γέφυρας από την θέση Παιδική Χαρά ως τα «Φτερά». Ο φωτισμός θα περιλαμβάνει λειτουργικό φωτισμό του δρόμου και φωτισμό ανάδειξης της γέφυρας και θα αποτελέσει ένα πρόκριμα για την μελέτη φωτισμού του κάστρου προϋπολογισμού 60.000,00 € η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης.

* Στις 16 Σεπτεμβρίου 2008 έγινε η πρώτη δημοπρασία για την προμήθεια δεύτερου σκαπτικού μηχανήματος του Δήμου, πίστωσης 45.000,00 €, η δημοπρασία για την προμήθεια συστήματος αποσιδήρωσης για τον καθαρισμό από μαγγάνιο της γεώτρησης Ραγκαβά Ελληνικού, πίστωσης 38.000,00€, καθώς και η δημοπρασία για την προμήθεια λεωφορείου 30 θέσεων, πίστωσης 90.000,00 €. Η αξιολόγηση των προσφορών και η επιλογή προμηθευτών θα γίνει στο άμεσο προσεχές διάστημα.

* Συντάχθηκε η προμελέτη για την ανάπλαση- αποκατάσταση των μονοπατιών Κάστρου, ύψους 100.000,00 €, η οποία περιλαμβάνει την πλακόστρωση του κεντρικού καλντεριμιου, από τον Ελκόμενο ως την Χρυσαφίτισσα, καθώς και των καλντεριμιών που οδηγούν στο πάνω Κάστρο. Η χρηματοδότηση είναι από το ΠΕΧΩΔΕ, πρόγραμμα ΕΤΕΡΠΣ, μετά από συνεργασία του Δήμαρχου με την Αναπτυξιακή Εταιρία ΠΑΡΝΩΝ Α.Ε.

* Αφού μιλάμε για το Κάστρο, βρίσκεται προς έγκριση στην 5η Ε.Β.Α. , η μελέτη του αρχιτέκτονα Γιαξόγλου για την πλακόστρωση της πλατείας του Ελκομένου Χριστού, ώστε μετά από την έγκριση της σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιηθεί η πλακόστρωση της πλατείας του Ελκόμενου , για την οποία έχει δεσμευτεί πίστωση 70.000,00 € από το Δήμο στο 45% του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ.


* Σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τον Δημαρχο Μονεμβασιας , Νεκταριο Μαστοροπουλο,τον περιφερειακό Διευθυντή Δ.Ε.Η. Πάτρας κ. Σπύρο Μυλωνά, τον Διευθυντή της Δ.Ε.Η. Σπάρτης κ. Γιάννη Σάσσαλο και τον Διευθυντή καταστήματος Δ.Ε.Η. Μολάων κ. Χρήστο Καρακίτσο, προγραμματίστηκε και θα υλοποιηθούν τα παρακάτω:
Η τοποθέτηση δεύτερου υποσταθμού της Δ.Ε.Η. στο Κάστρο Μονεμβασίας, στην πλατεία Χρυσαφίτισσας, ο οποίος θα δώσει λύση στην επάρκεια του Κάστρου από ρεύμα και επίσης θα αποτελέσει εναλλακτική λύση ηλεκτροδότησης του Κάστρου, αν ο υποσταθμός που βρίσκεται έξω από την πύλη αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Σημειώνουμε ότι είναι το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που η Δ.Ε.Η έκανε τόσο σημαντική επένδυση με την τοποθέτηση δύο υποσταθμών αναγνωρίζοντας της σπουδαιότητα των μνημείων στην κοινωνική και οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής.
Ακόμη, βρίσκεται σε τελικό στάδιο η μελέτη υπογειοποίησης του δικτύου της Δ.Ε.Η. και η χρηματοδότηση της η οποία αφορά το κέντρο της Μονεμβασίας, περιοχή από Εθνική τράπεζα, πλατεία που βρίσκονται τα καταστήματα Ανδρομιδάς, κεντρική πλατεία, παιδική χαρά, παραλία Κάκκαβου.
Ο Δήμος έχει ζητήσει να γίνει και μελέτη για την υπογειοποίηση του δικτύου στις υπόλοιπες περιοχές του Κάστρου.

* Σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τον Διοικητή της 6ης υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.) Πελοποννήσου- Ιόνιων Νήσων- Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Γιάννη Νικόπουλου, τον Δήμαρχο Μονεμβασίας τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων κο Μαρσινόπουλο και τον Διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας κ. Παπαγεωργίου, αναλύθηκαν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την δημιουργία Πολυδύναμου Ιατρείου στην Μονεμβασία. Σημειώνουμε, η δημιουργία του πολυδύναμου Ιατρείου είναι δυνατή μετά την παραχώρηση από τον Δήμο της χρήσης του ισογείου στο Υπουργείο Υγείας για την κατασκευή του πολυδύναμου Ιατρείου, το οποίο θα περιλαμβάνει ακτινολογικό τμήμα, μικροβιολογικό, νοσηλεύτριες και 2 ιατρούς γενικής Ιατρικής και 5 αγροτικούς Ιατρούς καθώς και ασθενοφόρο. Όπως δεσμεύτηκε ο κ. Νικόπουλος οι επόμενες ενέργειες είναι η σύνταξη μελέτης από την τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας για την αξιοποίησης του κτιρίου και η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την στελέχωση των θέσεων.

* Δημοπρατήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2008 από την Νομαρχία Λακωνίας η ασφαλτόστρωση του δρόμου Γέφυρας Κάστρου προϋπολογισμού 107.000,00 €, με ανάδοχο την εταιρία ΠΑΡΝΩΝ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν ενίσχυση με τσιμέντο στα πρανή του δρόμου και νέο ασφαλτοτάπητα.
Πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τον Νομάρχη Λακωνίας κο. Κωνσταντίνο Φούρκα, για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα του Δήμου για την αποκατάσταση του δρόμου ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές βλάβες τα τελευταία χρόνια από τις εκτελέσεις έργων ΔΕΗ, ύδρευσης, αποχέτευσης και εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους για τους πολυαριθμους επισκεπτες του Κάστρου.

* Γίνεται η σύνταξη μελέτης από την ΤΥΔΚ για την υλοποίηση των έργων αντικατάσταση Δικτύου Μονεμβασίας, προϋπολογισμού 50.000,00 €. Προβλέπεται αλλαγή σε τμήματα του δικτύου που είναι από αμιαντοσωλήνες. Πρόκειται για τμήματα από την δεξαμενή του οικισμού στην θέση Μαρίνα προς το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, στην Αγία Κυριακή από την κεντρική πλατεία, η κατάργηση του αμιαντοσωλήνα από την εθνική τράπεζα ως την έξοδο προς Μολάους. Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας οικοδομής στο Δήμο Μονεμβασίας για την επισκευή συντήρησης του κτιρίου του Τουριστικού Περιπτέρου και την μετατροπή του σε Δημαρχείο.
Η έκδοση άδειας οικοδομής είναι δυνατό να εκδοθεί γιατί ολοκληρώθηκε η διαδικασία οριοθέτησης αιγιαλού από ρέμα Κάκκαβου ως παιδική χαρά στη Γέφυρα η οποία εκπονήθηκε από το Δήμο το 2007.
Άρα οποιαδήποτε σχόλια ακούγονται για αργοπορία του Δήμου στην επισκευή του Περιπτέρου ήδη από το 2007 είναι ανυπόστατα γιατί απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη οριοθέτησης αιγιαλού και παραλίας.

* Τελειώνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η μελέτη οριοθέτησης του ρέματος Κάκκαβου η οποία θα υποβληθεί προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες (διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, ΠΕΧΩΔΕ)

* Στο στάδιο της εκπόνησης με επίσκεψη των μελετητών, βρίσκονται οι μελέτες Περιφερειακού δρόμου στα Κουλέντια 4.000,00 € και Περιφερειακού δρόμου στον Άγιο Ιωάννη 15.000,00 € και η χάραξη δρόμου Βελιών - Πλατώρι 25.000,00 €.

* Το Δημοτικό Συμβούλιο υλοποιώντας σχετικό αίτημα του συλλόγου ψαράδων της Μονεμβασίας για την προστασία του Λιμενοβραχίονα στη Πλάκα, υλοποιώντας με μικρό κόστος ,περιπου 7.000 €, είναι πολύ σοβαρό έργο για την προστασία της περιούσιας των ψαράδων.

* Με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου προεντάχθηκε στο ΘΗΣΕΑ η προμήθεια της μηχανοκίνητης συσκευής για τον καθαρισμό των δρόμων, αξίας 45.000,00 €.
Επίσης προεντάχθηκε η μελέτη 20.000,00 € για την επέκταση του Δικτύου Αποχέτευσης προς την παραλία Νομίων από τον Βιολογικό καθαρισμό ως την παραλία Λιβάδια μήκους 6.300 μέτρων.

* Ψηφίστηκε πίστωση 30.000,00 € από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ για την μελέτη προκαταρτικού σχεδίου διαχείρισης και συλλογής στοιχείων για την σύνταξη φακέλου υποψηφιότητας ένταξης αρχαιολογικού χώρου Μονεμβασίας στον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO.

* Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αγορά γεώτρησης στην περιοχή της Κεραμωτής με πίστωση 80.000,00 € και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται ο ορισμός της δημοπρασίας. Η γεώτρηση θα χρησιμοποιηθεί για τις υδρευτικές ανάγκες του Αγίου Ιωάννη της Μονεμβασίας.

* Ολοκληρώθηκε η μελέτη ύψους 20.000,00€ για την αλλαγή των παραθύρων στο Δημοτικό Σχολείο Μονεμβασίας, λύνοντας ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου το οποίο έχει επισημανθεί πολλές φορές από τους θεσμικούς φορείς Διεύθυνση- σύλλογο Γονέων κ.λ.π.

* Στο τελικό στάδιο εκκρεμότητας βρίσκεται η υλοποίηση της εργολαβίας 150.000€ για την μόνωση της οροφής του Γυμνασίου Μονεμβασίας και την ανάπλαση του προαυλίου του Δημοτικού Σχολείου Μονεμβασίας.

* Αφού μιλάμε για σχολεία θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Διευθύντρια της του 2ο Γραφείου Μολάων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μοιρούλα Κυριάκου πρώην Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Μονεμβασίας για την έγκαιρη και άμεση στελέχωση των σχολείων του Δήμου με εκπαιδευτικό προσωπικό και γενικότερα σε όλα τα καθημερινά θέματα των σχολείων μας.

* Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από το Ο.Σ.Κ και την επιτροπή καταλληλότητας των οικοπέδων , συνεχίζουμε με την υπογραφή συμβολαίων για την αγορα οικοπεδων στη Μονεμβασια εμβαδου 1.100 τ.μ. και συνολικης πιστωσης 190.000 € από την Νομαρχια Λακωνιας και το Δημο Μονεμβασιας , και την υποβολή σχετικού αιτήματος στον οργανισμό σχολικού κτιρίου, για την εγκατάσταση προκατασκευασμένων κτιρίων για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου.

* Στο τελικό στάδιο βαδίζει η εκπόνηση της μελέτης ΣΧΟΑΑΠ , με την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της φάσης Β1 , η οποία σε γενικές γραμμές προτείνει χρήσεις Γης για όλο το Δήμο , καθώς και επεκτάσεις των οικισμών κυρίως στην Γέφυρα και την Αγία Κυριακή . Το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται η τελική μορφή της φάσης Β1 του σχεδίου και η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των άλλων υπηρεσιών .Η τελική μορφή θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας

* Ανατέθηκε τελικά σε εργολάβο η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού για την διάθεση του νερού που θα προκύπτει από την επεξεργασία του Βιολογικού Καθαρισμού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου και η κατασκευή του έργου . Το χρονικό διάστημα για την κατασκευή του είναι πέντε μήνες , αλλά η εμπειρία έχει δείξει από παρόμοια έργα ότι χρειάζεται πολύ λιγότερο διάστημα ( στην Μεθώνη χρειάστηκε περίπου 20 ημέρες ) .Μετά την ολοκλήρωση του υποθαλάσσιου είναι έτοιμος να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός με ευθύνη του εργολάβου του έργου για χρονικό διάστημα έξι μηνών .Σε συνεργασία που είχαμε με τους υπεύθυνους για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Σπαρτής , διαπιστώθηκαν τα εξής:- Η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού μπορεί να γίνει μόνο με την απασχόληση ενός εργάτη γενικών καθηκόντων- Το κόστος ανά κυβικό νερού για τους δημότες είναι περίπου το 50% του κόστους της ύδρευσης Π.χ. μια οικογένεια που σήμερα πληρώνει 100 € για τέλη ύδρευσης ετησίως θα πληρώνει 50 € το χρόνο για τέλη αποχέτευσης , ποσό γενικά πολύ μικρό σε σχέση με την επιβάρυνση που υπάρχει σήμερα .- Πολύ μεγάλο ρόλο στην ομαλή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού έχει η διαμόρφωσης μιας ισορροπίας του συστήματος διαχείρισης των λυμάτων η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση ως και τον μηδενισμό των συνεπειών από την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού . Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο βιολογικός καθαρισμός της Σπαρτής που σε ώρα πλήρους λειτουργίας μέσα στο εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού δεν έχει καμία οσμή .

Πολιτιστικά :

Ιδιαίτερο και μοναδικό το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Μονεμβασίας μια ξεχωριστή πινελιά στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού Λακωνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου .

* Ναυτική Εβδομάδα 29 Ιουνίου 2008 – 5 Ιουλίου 2008 , ανέδειξε το μεγαλείο της θάλασσας και πραγματοποίησε μια εβδομάδα με αθλητικές εκδηλώσεις κολυμβητικοί αγώνες , Beach Volley , αγώνες Optimist παρουσίαση παραδοσιακών χορών . Η Ναυτική εβδομάδα έκλεισε το Σάββατο 5 Ιουλίου 2008 με την συναυλία από το συγκρότημα « Μακρινά Ξαδέλφια » ένα μουσικό σχήμα, ένα μουσικό καραβάνι θα λέγαμε καλύτερα, που φέρει στις αποσκευές του το άρωμα της Ανατολής ανακατεμένο με εκείνο της Δύσης , «μαγειρεύοντας» στην εξωτική του διαδρομή τους παραδοσιακούς ήχους και ρυθμούς. Από το ρεπερτόριο τους δε έλειπαν φυσικά και οι διασκευές αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών, ερμηνευμένα με τρόπο ιδιαίτερα ξεχωριστό.

* 12 Ιουλίου 2008, τιμώντας τον ποιητή της Μονεμβασίας Γιάννη Ρίτσο και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονεμβασίας « Οι Ρίζες » , πραγματοποίησε συναυλία με τον σύνθετη Χρήστο Λεοντή που παρουσίασε το « Καπνισμένο Τσουκάλι » , συμμετείχαν η Μαρία Σουλτάτου , ο τραγουδοποιός Παναγιώτης Μπούσαλης , ο πιανίστας Νεοκλής Νεοφυτίδης και η ηθοποιός Ουρανία Μπασλή , την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κόρη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

* 23 Ιουλίου 2008 – ημέρα επετείου της Απελευθέρωσης της Μονεμβασίας .Παρουσιάστηκε στις 21 Ιουλίου 2008 η θεατρική παράσταση « Το μυστικό της Θαλασσοχώρας » από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μονεμβασίας , στις 22 Ιουλίου 2008 παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονεμβασίας « Οι Ρίζες » - Εργαστηρίου Ελληνικού Χορού Ναυπλίου και Χορευτικού Ομίλου Σκάλας . Στις 23 Ιουλίου 2008 έγινε η αναπαράσταση της πυρπόλησης της Τούρκικης γολέτας από τα Ελληνικά πλοία από τους Αλιευτικους Συλλόγους Μονεμβασίας το « Λαλούδι » και του Αγίου Ιωάννη και η βραδιά έκλεισε με την συναυλία του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Γιάννη Μαρκόπουλου , ακούστηκαν εκτός από πολλά δημοφιλή και αγαπημένα τραγούδια του, μέρη από το μουσικό του έργο ‘ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ’ σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και από την ‘ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ’ σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Στην συναυλία τραγούδησαν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης , η Βασιλική Λαβίνα , ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης και ο Λάκης Χαλκιάς και συμμετείχαν η ορχήστρα « Παλίντονος Αρμονία » και το Φωνητικό σύνολο « Εν Φώναις ». Το ειδικό βάρος της μουσικής του αυτού τόσο ξεχωριστού δημιουργού, όσο και η συμμετοχή των συγκεκριμένων καλλιτεχνών, ήταν η εγγύηση για μια μαγευτική μουσική βραδιά, ένα πολιτιστικό γεγονός στον Βράχο της Μονεμβασίας. Η βραδιά έκλεισε με την καύση φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων .

* Πραγματοποίησε τρεις θεατρικές παραστάσεις στις 30 Ιουλίου 2008 – 31 Ιουλίου 2008 και 1 Αυγούστου 2008 με το θέατρο Νοτίου Αιγαίου του κ. Ζαχαρία Αγγελάκου .
* 1 - 3 Αυγούστου 2008 , ο Δήμος μας πραγματοποιεί το 1ο Φεστιβάλ « Μεσογειακός Πολιτισμός » με καλλιτέχνες από την Βαρκελώνη στην Μονεμβασία οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν Μουσική – Σύγχρονο Χορό – Θέατρο Clown – Κλακέ- , Θέατρο δρόμου – έκθεση ζωγραφικής – και γεύσεις από την Καταλωνία.

* Στις 4 Αυγούστου 2008 σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Μονεμβασίας « Πολιτιστικές Διαδρομές» , πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο Μονεμβασίας μια ξεχωριστή συναυλία γεμάτη Κρητικές νότες με το συγκρότημα «Χαΐνηδες ».

* Στις 11 Αυγούστου 2008 , σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Μονεμβασίας « Πολιτιστικές Διαδρομές » παρουσιάστηκε στο Κάστρο Μονεμβασίας από το θεατρικό Εργαστήρι του Γυμνασίου – Λυκείου Μολάων η θεατρική παράσταση « Τρωάδες » του Ευριπίδη.

* Στις 17 Αυγούστου 2008 , σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Μονεμβασίας « Οι Ρίζες » και τη χορωδία « Γιάννης Ρίτσος » κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – Ωδή στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

* Στις 22 Αυγούστου 2008 , σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύλλογο του Κάστρου Μονεμβασίας και το Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μονεμβασίας το μουσικό σύνολο 3+1 SAX QUARTET με τον Γιώργο Θωμόπουλο και τους συνεργάτες του , εκτελώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα μια ποικιλία από δεξιοτεχνικά κλασικά έργα και σύγχρονα jazz έως παλιές διαχρονικές μελωδίες και γνωστά ελληνικά τραγούδια, έκλεισε το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου μας.

Ως Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τα πολιτιστικά , εκ μερους του Δημαρχου Μονεμβασιας και του Δημοτικου Συμβουλιου , ευχαριστώ θερμά όλους όσους βοήθησαν και συντέλεσαν στην πραγματοποίηση του Πολιτιστικού καλοκαιριού 2008.

- Νεα του Δημου υπαρχουν καθημερινα στις ιστοσελιδες www.monemvasia.gov.gr και στην προσωπικη μου ιστοσελιδα www.xristakos.blogspot.com .

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Δημοτικό Συμβούλιο 5-10-2008

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Μονεμβασία 01-10-2008.
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. 6325
-----------------------------------
Ταχ. Δ/νση: Μονεμβασία
Πληροφορίες: Α. Κρητικός
Τηλ-FAX 0732- 61.111 - 62.110
Ταχ.Κώδ. : 230.70

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
*******************************
Π Ρ Ο Σ
****************

1. Νεκτάριο Μαστορόπουλο του Μιλτιάδη, Δήμαρχο Μονεμβασίας
2. Χριστάκο Σταύρο του Ηλία, Αντιδήμαρχο
3. Τσιριγώτη Σαράντο του Γεωργίου, Αντιδήμαρχο
4. Μακράκο Νικόλαο του Ευαγγέλου, Αντιδήμαρχο
5. Μάρκο Αναστάσιο του Ιακώβου, Δημοτικό Σύμβουλο
6. Λεκάκη Ιωάννη του Αλέξανδρου, Δημοτικό Σύμβουλο
7. Γεωργουδή Ιάκωβο του Ευστρατίου, Δημοτικό Σύμβουλο
8. Ανδρεσάκη Ελευθέριο του Ανδρέα, Δημοτικό Σύμβουλο
9. Γεώργα Παντελή του Δημητρίου, Δημοτικό Σύμβουλο
10. Βλαχοπανάγο Σταμάτιο του Παναγιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο
11. Ψυχογυιό Παναγιώτη του Σταματίου, Δημοτικό Σύμβουλο
12. Αγγελάκο Κωνσταντίνο του Αντωνίου, Δημοτικό Σύμβουλο
13. Δούβρης Δημήτριος του Σαράντου, Δημοτικό Σύμβουλο

Προέδρους τοπικών συμβουλίων.
1. Γεώργας Ιωάννης του Νικολάου, Αγγελώνας
2. Νιάκολας Δημήτριος του Γεωργίου, Βελιών
3. Ραμάκης Κωνσταντίνος του Διονυσίου, Κουλεντίων
4. Κουτσανδρέας Αναστάσιος του Θεοδώρου, Νομίων
5. Παπαδάκης Κωνσταντίνος του Νικολάου, Αγίου Δημητρίου
6. Χαραμή Ευφροσύνη του Παναγιώτη, Αγ. Ιωάννη
7. Μπίλιας Γεώργιος του Ιωάννη, Αγ. Νικολάου
8. Τσιγκούνης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, Λιρών
9. Κληρονόμος Κωνσταντίνος του Νικολάου, Ταλάντων

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας, που θα γίνει την Πέμπτη (5ην) Οκτωβρίου του έτους 2008, ημέρα Κυριακή & ώρα 17:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα (ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

1.
Λήψη απόφασης για Δωρεά παραχώρηση οικοπέδου στο Γενικό Νοσοκομείο Κ. Υ. Μολάων.
Εισηγητής : ο Κ. Πρόεδρος.
2. Αποδοχή (21.000,00) € για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων του Δήμου, Β΄ χρηματική εντολή έτους 2008.
Εισηγητής : ο κ. Αντιδήμαρχος, Σταύρος Χριστάκος.
3. Περί αιτήματος Δήμου Γυθείου σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων.
Εισηγητής : ο Κ. Πρόεδρος.
4. Περί αίτησης Ο.Τ.Ε. Α.Ε. για την διενέργεια των απαιτούμενων τομών και χορήγηση δικαιωμάτων διέλευσης δικτύου.
Εισηγητής : ο Κ. Πρόεδρος.
5. Τροποποίηση της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Βελιών".
Εισηγητής : ο Κ. Πρόεδρος.
6. Τροποποίηση της 32/2007 απόφασης του Δ. Σ. με θέμα "Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης με την επωνυμία «Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Μονεμβάσιας", λόγω παραίτησης του Δ. Σ. Βασιλείου Βλαχάκη.
Εισηγητής : ο Κ. Πρόεδρος.
7. Τροποποίηση της 95/2007 απόφασης του Δ. Σ. με θέμα "Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου για το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βοιών", λόγω παραίτησης του Δ. Σ. Βασιλείου Βλαχάκη.
Εισηγητής : ο Κ. Πρόεδρος.
8. Περί διενέργειας Ε.Δ.Ε., και ορισμός μελών αρμόδιας επιτροπής σχετικά με την διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος του Πρώην υπαλλήλου του Δήμου, Δήμα Γεωργίου.
Εισηγητής : ο κ. Δήμαρχος.
9. Περί αποδοχής προσφοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής για δωρεάν ασφάλιση των μαθητών του Δήμου.
Εισηγητής : ο Κ. Πρόεδρος.
10. Έγκριση μελέτης για επισκευή & συντήρηση επισκευή σχολικών κτιρίων (20.000,00) €.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
11. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για ανάθεση εκτέλεση έργου για την προστασία του χώρου της Πλάκας (6.900,00) €.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
12. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για ανάθεση εκτέλεσης του έργου «Επιχωμάτωση απορριμμάτων στον σκουπιδότοπο Μονεμβάσιας» (6.900,00) €.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
13. Λήψη απόφασης για την κατεδάφιση της αυθαίρετης περίφραξης παιδότοπου στην θέση Κάκαβος.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
14. Έγκριση προμελέτης για τα μονοπάτια του Κάστρου.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
15. Έγκριση δαπάνης για την επέκταση δημοτικού φωτισμού.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Μακράκος.
16. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
17. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για ανάθεση εκτέλεση έργου, έκτακτη επισκευή δικτύου ύδρευσης Αγίου Φωκά, Δαπάνης (6.900,00) €.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
18. Ανάθεση εκτέλεσης έργου «Συντήρηση Δημοτικού καταστήματος Τ. Δ. Μονεμβάσιας» ποσού (6.900,00) €.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
19. Ανάθεση εκτέλεσης έργου «Συντήρηση δικτύου ύδρευσης Βελλιών» (6.900,00) €.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
20. Έγκριση μελέτης επέκτασης αποχετευτικού δικτύου.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.
21. Τροποποίηση προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ