Ειδήσεις , Νεα απο το Δήμο Μονεμβασίας

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Πολυδύναμο Ιατρείο στη Μονεμβασιά

Θέμα 9ο
Αριθμός αποφάσεως: 107/2008.
****************************************
"Λήψη απόφασης για σύσταση Πολυδύναμου Ιατρείου στην Μονεμβάσια και παραχώρηση κατάλληλου χώρου στο Υπουργείο Υγείας".

Για το ανωτέρω θέμα της ημερησίας διάταξης ο πρόεδρος Γεώργιος Παπαδάκης έδωσε τον λόγο στον κ.Δήμαρχο Νεκτάριο Μαστορόπουλο ο οποίος είπε τα εξής :

Η σύσταση Πολυδύναμου Ιατρείου στην Μονεμβάσια ήταν από τα βασικά θέματα που μας απασχόλησαν σαν δημοτική αρχή, όμως εκείνη η απόφαση που πήραμε πέρσι εντέλει ακυρώθηκε από το υπουργείο διότι είχαμε προτείνει το πολυδύναμο ιατρείο να στεγαστεί στο ισόγειο μαζί με το ιατρείο δίπλα εκεί που στεγάζεται αυτή τη στιγμή το ΚΕΠ. Τότε βέβαια δεν είχαμε άδειες για τη μεταστέγαση του ΚΕΠ και γι’ αυτό η απόφαση ακυρώθηκε. Αυτός ήταν και ένας λόγος που μας οδήγησε στην εξεύρεση κτιρίου όπου θα στεγαστεί το ΚΕΠ και άλλες υπηρεσίες του δήμου όπως βέβαια και το δημοτικό συμβούλιο και πρέπει να πούμε ότι η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η μεθεπόμενη αν προλάβουμε θα γίνει στο νέο κτίριο όπου θα έχουμε μια πολύ ωραία αίθουσα απ’ τις καλύτερες ίσως αίθουσες που θα υπάρχουν εδώ στη Λακωνία. Βέβαια ο στόχος ο μεγάλος είναι η σύσταση του πολυδύναμου ιατρείου και εφόσον λοιπόν μετά από σχετική αλληλογραφία που έγινε και αιτήματα που απευθύνονται στο υπουργείο και στην αρμόδια διεύθυνση εγκρίθηκε η μετακίνηση του ΚΕΠ.
Επανερχόμαστε λοιπόν στο χώρο αυτό που θα μείνει κενός, βέβαια μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες και αν το αίτημά μας μπορέσει και γίνει δεκτό στο Υπουργείο Υγείας και συσταθεί εδώ πολυδύναμο ιατρείο, μέχρι τότε θα στεγάζονται κάποιες υπηρεσίες του δήμου. Βέβαια τυπικά αυτός ο χώρος θα παραμένει κενός για να μπορέσουμε να κάνουμε την πρόταση και να πούμε στο υπουργείο Υγείας ότι διαθέτουμε όλον αυτόν τον χώρο δηλ το ισόγειο που είναι γύρω στα 100 τ.μ. μαζί με το αγροτικό ιατρείο δίπλα, το δίνουμε δωρεάν στο υπουργείο Υγείας για να στεγαστεί πολυδύναμο ιατρείο, μάλιστα προσωπικά εγώ θα προτείνω εφόσον θα μεταστεγαστεί ο δήμος και πάμε κάποια στιγμή σε καινούριο διοικητήριο όπως έχουμε προγραμματίσει, θα δώσουμε για τις ανάγκες του πολυδύναμου ιατρείου και τον πάνω όροφο, ούτως ώστε αυτό το κτίριο που στεγάζεται σήμερα ο δήμος να γίνει όλο ένα πολυδύναμο ιατρείο και ότι συνεπάγεται αυτό διότι οι θέσεις των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που θα υπάρχουν εδώ θα είναι πάρα πολλές. Αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε σε άλλους δυο δήμους εδώ στη Λακωνία οι οποίοι ευτύχησαν να δουν και να εκδίδονται τα σχετικά προεδρικά διατάγματα. Κατόπιν της κοινής υπουργικής απόφασης τριών συναρμόδιων υπουργών, είναι ο υπουργός εσωτερικών, εφόσον εμπλέκονται μέσα οι δήμοι, ο υπουργός Οικονομίας ο οποίος χρηματοδοτεί, μάλλον το υπουργείο χρηματοδοτεί την δημιουργία αυτού του πολυδύναμου ιατρείου και συστήνει όλες αυτές τις θέσεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και βέβαια ο αρμόδιος υπουργός υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτό λοιπόν έγινε στο δήμο Γεροθνών, το Γεράκι όπου έχει συσταθεί πολυδύναμο ιατρείο και έχει εκδοθεί και το προεδρικό διάταγμα και στην κοινότητα Ελαφονήσου. Τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου όπως θυμόσαστε ήταν μέσα και η Μονεμβάσια και μάλιστα με προτεραιότητα για τη Μονεμβασία είναι μάλιστα και πιο πολυπληθής σε σχέση με τις άλλες δύο περιοχές και μάλιστα έχει και τουριστική κίνηση και τις μεγαλύτερες τουριστικές ανάγκες σε τέτοιες υπηρεσίες. Παρόλο που τότε η Μονεμβασία βρισκόταν σε προτεραιότητα, με τους λάθους χειρισμούς της τότε δημοτικής αρχής, δυστυχώς η Μονεμβασία έμεινε απέξω από το προεδρικό διάταγμα και βέβαια τώρα μετά από τόσο καιρό που έχει αλλάξει και ο υπουργός ενδέχεται και η πολιτική του υπουργείου να είναι διαφορετική. Εμείς όμως έχουμε υποχρέωση να το παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις, με τους βουλευτές του νομού, το νομάρχη, με όσους έχουν σχέση με τα θέματα αυτά και πιστεύω κάποια στιγμή να πετύχουμε πραγματικά αυτό το μεγάλο στόχο για την περιοχή που είναι η σύσταση πολυδύναμου ιατρείου. Αυτά ήθελα να πω κ. Πρόεδρε, νομίζω ότι αποτυπώνουν όπως έχει το πρόβλημα, νομίζω ότι και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα συμφωνήσουν ότι είναι μεγάλη ανάγκη να προχωρήσουμε σε αυτές τις ενέργειες και τις διαδικασίες, να παραχωρήσουμε την χρήση αυτού εδώ του χώρου που ανήκει στην περιουσία του δήμου στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να συσταθεί το πολυδύναμο ιατρείο.
Τον λόγο πήρε ο Κ. Γεώργας : ο οποίος είπε θα σταθώ σε δυο σημεία, να διαβαστούν τα πρακτικά του δικού μας συμβουλίου της δικής μας δημοτικής αρχής, ότι απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πρόβλεπε να γίνει αυτός ο χώρος πολυϊατρείο στο επόμενο συμβούλιο, δεν θα πω τίποτε άλλο. Υπάρχει στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2004.
Τον λόγο πήρε ο Κ. Χριστάκος ο οποίος είπε : Επειδή ασχολούμαι με θέματα της υγείας και είμαι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Υγείας των Μολάων, η σωστή βάση των πραγμάτων θα είναι η εξής : Στη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής είχε ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας ένας ιδιόκτητος χώρος του Δήμου, να παραχωρηθεί με συμβόλαιο για να γίνει το πολυδύναμο ιατρείο.
Η τότε δημοτική αρχή δεν τους έδωσε ιδιόκτητο χώρο αλλά πρότεινε την ενοικίαση ενός ιδιωτικού χώρου. Το υπουργείο βέβαια είχε ζητήσει ιδιόκτητο χώρο του Δήμου και όχι χώρο προς ενοικίαση με αποτέλεσμα να μην γίνει καμία ενέργεια για την δημιουργία του πολυδύναμου Ιατρείου.
Το 2007 με την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής, ο δήμος επανήλθε και με την μερική μεταστέγαση υπηρεσιών του Δήμου ελευθέρωσε το ισόγειο του Δημαρχείου ώστε να γίνει δυνατή η παραχώρηση της χρήσης του χώρου στο Υπουργείο υγείας. Η προηγούμενη απόφαση που πήραμε ακυρώθηκε γιατί για να δοθεί ο χώρος έπρεπε κατ αρχήν να μεταστεγαστεί το ΚΕΠ και στη συνεχεία να παραχωρηθεί ο χώρος Εμείς σήμερα κάναμε τη διαδικασία όλη, μεταστεγάσαμε το ΚΕΠ στο κτίριο Κ. Μπέλεση και παραχωρούμε το χώρο αυτό για πολυδύναμο ιατρείο, υπολείπεται να γίνει το συμβόλαιο.
Τον λόγο πήρε ο Κ. Αγγελάκος ο οποίος είπε : Ήθελα να πω σήμερα, απορρίφθηκε η περσινή μας απόφαση; έχουμε το έγγραφο της απόρριψης και να δούμε την επιχειρηματολογία. Να ξέρουμε έχει χαθεί ή όχι.
Απαντώντας ο Κ. Πρόεδρος είπε : Δεν έγινε δεκτό γιατί σε αυτό το χώρο στεγάζεται το ΚΕΠ, έπρεπε να έρθει έγκριση μεταστέγασης του ΚΕΠ, το έγγραφο μας ήρθε φέτος, δεν έχει χαθεί τίποτα.
Συνεχίζοντας ο Κ. Δήμαρχος είπε : Καταρχήν αν είσαι δημόσιο πρόσωπο πρέπει να είσαι και να δείχνεις υπεύθυνος, εκείνοι που πρέπει να εισπράξουν αυτήν την πράξη μου θα το καταλάβουν. Να πούμε λοιπόν ότι αναφέρθηκε από τον κ. Γεώργα ότι το 2005 είχε αποφασίσει πάλι το δημοτικό συμβούλιο να παραχωρήσει αυτό το χώρο. Το 2007 πέρσι εμείς ήρθαμε, πήραμε απόφαση η οποία σας είπα απορρίφθηκε διότι δεν είχαμε δικαίωμα να παραχωρήσουμε αυτό το χώρο εφόσον στεγαζόταν εκείνη τη στιγμή το ΚΕΠ, και η νομοθεσία γύρω από το ΚΕΠ είναι αυστηρότατη και μάλιστα μας πήρε και η διευθύντρια από το υπουργείο και μας έβαλε στη θέση μας γιατί δεν είχαμε δικαίωμα να κάνουμε αυτό το πράγμα. Γι’ αυτό ανακινήσαμε αυτή τη διαδικασία και βρήκαμε άλλο χώρο να στεγαστεί το ΚΕΠ. Το 2005 είπε ο κ. Γεώργας ότι έγιναν αυτά και μάλιστα κατηγόρησε το δημοτικό συμβούλιο σήμερα και τη δημοτική αρχή ότι κάνει θέατρο και τι τα θέλουμε εφόσον το έχουμε αποφασίσει. Έχω λοιπόν ένα έγγραφο του κ. Γεώργα και λέει ενώ το 2005 έχει πάρει μια απόφαση το δημοτικό συμβούλιο και είχε πει να παραχωρηθεί ένας χώρος του δήμου για να γίνει πολυδύναμο ιατρείο, έρχεται λοιπόν στις 20 Μαρτίου του 2006 και με έγγραφό του το ΠΕΣΥ που είχε έδρα την Τρίπολη και στον διοικητή τότε λέει θέμα ενοικίασης του χώρου για πολυδύναμο ιατρείο, έγγραφο προσωπικό του κ. Γεώργα, δεν είναι απόφαση αυτό. Στη συνέχεια των προφορικών συνεννοήσεων που αφορούν το θέμα της εξεύρεσης χώρου για την λειτουργία του πολυδύναμου ιατρείου Μονεμβασίας σας διαβιβάζουμε επιστολή προσφορά των αδερφών Μπέλεση και σας γνωρίζουμε ότι πληρεί τους όρους για τους οποίους εμείς τον θέλουμε, πλεονέκτημά του είναι η θέση έναντι όλης της πόλης, η νέα κατασκευή του και γενικά η εκπλήρωση των προϋποθέσεων της ομαλής του λειτουργίας. Και στέλνει ο κ. δήμαρχος, για πιο λόγο δεν το καταλαβαίνω, προσφορά του κ. Μπέλεση προς το υπουργείο και τους λέει ελάτε να νοικιάσετε χώρο. Όσον αφορά το τίμημα του ενοικίου προχωρά και ακόμα. Εναρμονίζεται με τα γειτονικά ενοίκια, είχε κάνει δηλ. και έρευνα αγοράς. Στην υποβολή της αίτησης των αδελφών Μπέλεση εκφράστηκε η επιθυμία να έχουν γρήγορη απάντηση και τους γκαζώνει μάλιστα απαντήστε γρήγορα γιατί καίγονται οι αδελφοί Μπέλεση και πρόταση για ειδική διαμόρφωση του χώρου σύμφωνα με τις ανάγκες εφαρμογής του μέτρου.
Κ. Γεώργας : Προκαλούμαι για να αποχωρώ από το συμβούλιο, το ξέρω πολύ καλά.
Κ. Δήμαρχος : Λέει λοιπόν ο κ. Μπέλεσης, προσφορά ενοικίασης και λέει έχουμε το χώρο αυτό, θέλουμε 2.200 ευρώ ενοίκιο για να έρθει το υπουργείο να το νοικιάσει. Και τι έλεγε τότε το υπουργείο, ότι λέει και τώρα, ότι για να συσταθεί ένα πολυδύναμο ιατρείο σε ένα δήμο, ο δήμος θα πρέπει να παραχωρήσει ένα χώρο δικό του, περιουσία δική του. Και αντί να κάνει αυτό η δημοτική αρχή, βρίσκει ένα ιδιώτη και του λέει κάνε μια αίτηση και θα στη στείλω εγώ στο υπουργείο να πληρώσει 2.200, μόλις λοιπόν είδαμε αυτή τη διαδικασία και αυτή την αντιμετώπιση ενός τέτοιου σπουδαίου θέματος η τότε δημοτική αρχή, πετάξανε το αίτημα της Μονεμβασίας και τη σύσταση του πολυδύναμου ιατρείου στα καλάθια γιατί ξέρω προσωπικά και τον τότε διοικητή και τους ανθρώπους που είχαν αναμειχθεί και είχαν ενδιαφερθεί για το θέμα και ξέρω ακριβώς τι είπανε και τι εντύπωση είχαν τότε σχηματίσει από τις ενέργειες της τότε δημοτικής αρχής. Γι’ αυτό λοιπόν το θέμα ναυάγησε και γι’ αυτό και εμείς κάνουμε έναν αγώνα να το ξαναζωντανέψουμε παρόλο που λέω ότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας έχει αλλάξει, τότε ήταν υπουργός ο Κακλαμάνης, μετά έγινε δήμαρχος, τώρα είναι άλλος υπουργός, βέβαια ο νόμος ισχύει ακόμα, η δυνατότητα θεωρητικά υπάρχει και είναι στο χέρι μας να πιέσουμε και με τις υπεύθυνες θέσεις που παίρνουμε όλοι εδώ και με τον αγώνα που κάνει ο καθένας από το στόχο του να υλοποιήσουμε αυτό το στόχο και είπαμε εμείς προσωπικά σκεφτόμαστε όλο αυτό το κτίριο να γίνει ένα μίνι νοσοκομείο, ένα μεγάλο πολυδύναμο ιατρείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του δήμου.
Τον λόγο πήρε ο Κ. Γεωργουδής ο οποίος είπε : επειδή τυγχάνει, ήμουν και στην προηγούμενη τετραετία, έχω ζήσει από κοντά όλα τα δημοτικά συμβούλια, δυστυχώς μια λέξη μας είχε μπερδέψει τότε, είναι η λέξη εξεύρεση, και όχι η παραχώρηση ιδιοκτησίας του δήμου, οφείλετε κ. Γεώργα να το αναγνωρίσετε ότι έγινε εκεί το μεγάλο λάθος.
Κ. Δήμαρχος : Κ. Γεωργουδή ο νόμος τα λέει σαφώς και οι κατευθύνσεις είναι σαφείς, θέλει ο δήμος να παραχωρήσει χώρο δικό του, όταν το υπουργείο σου λέει θέλω χώρο δικό σου και εσύ του απαντάς νοίκιασε.
Κ. Γεωργουδής : Εγώ θέλω ήπια να τελειώσουμε αυτή τη συζήτηση, είτε λάθος είτε σκόπιμα τώρα θα πρέπει να το δούμε το θέμα από κοντά και να δώσουμε μια λύση να τελειώνουμε.
Τον λόγο πήρε ο Κ. Ανδρεσάκης ο οποίος είπε : τώρα τα παλιά δεν έχουν καμιά αξία και κανένα λόγο αφού όλοι συμφωνούμε να γίνει το πολυδύναμο ιατρείο. Εγώ εκείνο που έχω να πω είναι ότι ο δήμαρχος είναι έτσι οργανωμένος να εκνευρίζει τον πρώην δήμαρχο, εγώ θέλω να πω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην δημάρχου, ο κ. Μαστορόπουλος ήταν αντιπολίτευση, εγώ δεν άκουσα ότι σε αυτά τα λάθη που είχε κάνει ο κ. δήμαρχος τότε, δεν άκουσα καμιά αντιπολίτευση τότε να διαμαρτυρηθεί για εκείνο το συγκεκριμένο θέμα.
Ανακεφαλαιώνοντας ο Κ. Δήμαρχος είπε : να ξεκινήσουμε πάλι τη διαδικασία, να πάρουμε μια απόφαση ότι δίνουμε την χρήση του χώρου, αφού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει το Πολυδύναμο Ιατρείο, να δώσει ο Δήμος την χρήση του χώρου και ο μοναδικός χώρος που έχει αυτή τη στιγμή ο Δήμος είναι ο χώρος που βρισκόμαστε σήμερα μαζί με το ιατρείο 110 τ.μ. και νομίζω ότι καλύπτει αυτές τις ανάγκες για το πολυδύναμο ιατρείο, προθεσμία εκπλήρωσης του σκοπού, για την ίδρυση πολυδύναμου ιατρείου, ορίζεται μέχρι την 31-12-2015. Εάν περάσει η προθεσμία και δεν έχει εκπληρωθεί ο σκοπός της δωρεάς η κυριότητα του ακινήτου θα επανέλθει αυτοδίκαια στον δήμο.
Το ΚΕΠ θα στεγαστεί σε παραπλήσιο κτήριο που ενοικίασε ο δήμος, αφού εγκρίθηκε η μετακίνηση του ΚΕΠ από το Υπουργείο.

Ύστερα από τα ανωτέρω ο κ. πρόεδρος κάλεσε το Δ.Σ. να αποφασίσει σχετικά.
Το Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την πιο πάνω εισήγηση, έλαβε υπόψη του το άρθρο 185 του Δ. Κ. Κ. (Ν. 3463/2006 Φ.Ε.Κ. Α΄114/2006)» και μετά από διαλογική συζήτηση
Αποφασίζει Ομόφωνα

Εγκρίνει την δωρεά παραχώρηση της χρήσης χώρου 110 τ.μ., προς το Νοσοκομείο Μολάων, για την στέγαση του Πολυδύναμου Ιατρείου που πρόκειται να λειτουργήσει στη Μονεμβάσια, επειδή ο σκοπός της λειτουργίας του πολυδύναμου ιατρείου είναι κοινωφελής, αφού θα αναβάθμιση της παρεχόμενες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας Φροντίδας στους κατοίκους του Δήμου μας και σε όσους εκδηλώνουν τουριστικό ενδιαφέρον για τον Δήμο μας, οι οποίοι είναι παρά πολλοί.
Ο χώρος βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου και είναι ο χώρος του σημερινού ιατρείου, με προσθήκη αφού γίνει διαμόρφωση στο χώρο που στεγάζεται σήμερα το Κ.Ε.Π. και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συνολικού εμβαδού 110 τ.μ. περίπου.
Προθεσμία εκπλήρωσης του σκοπού, για την ίδρυση πολυδύναμου ιατρείου, ορίζεται μέχρι την 31-12-2015. Εάν περάσει η προθεσμία και δεν έχει εκπληρωθεί ο σκοπός της δωρεάς η κυριότητα του ακινήτου θα επανέρχεται αυτοδίκαια στον δήμο.
Το ΚΕΠ θα στεγαστεί σε παραπλήσιο κτίριο που ενοικίασε ο δήμος, αφού εγκρίθηκε η μετακίνηση του ΚΕΠ από το Υπουργείο.

2. Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο Νεκτάριο Μαστορόπουλο για την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων, για την δωρεά παραχώρηση της χρήσης χώρου 110 τ.μ., προς το Νοσοκομείο Μολάων, για την στέγαση του Πολυδύναμου Ιατρείου που πρόκειται να λειτουργήσει στη Μονεμβάσια και τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες.

3. Ο ορισμός συμβολαιογράφου & δικηγόρων αν είναι απαραίτητο θα γίνει από την Δημαρχιακή Επιτροπή.

Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται όπως πιο κάτω :

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Παπαδάκης


Τα Μέλη

1. Σταύρος Χριστάκος του Ηλία

2. Τσιριγώτης Σαράντος του Γεωργίου

3. Μακράκος Νικόλαος του Ευαγγέλου

4. Μάρκος Αναστάσιος του Ιακώβου

5. Γεωργουδής Ιάκωβος του Ευστρατίου

6. Ανδρεσάκης Ελευθέριος του Ανδρέα

7. Γεώργας Παντελής του Δημητρίου

8. Βλαχοπανάγος Σταμάτιος του Παναγιώτη

9. Αγγελάκος Κωνσταντίνος του Αντωνίου

10. Ψυχογυιός Παναγιώτης του Σταματίου


Οι Τοπικοί Πρόεδροι

1. Γεώργας Ιωάννης του Νικολάου

2. Ραμάκης Κωνσταντίνος του Διονυσίου

3. Κουτσανδρέας Αναστάσιος του Θεοδώρου

Συνενώσεις Δήμων

Θέμα 9ο
Αριθμός αποφάσεως: 130/2008.
****************************************
"Λήψη απόφασης σχετικά με την επικείμενη Διοικητική μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση – Συνενώσεις Δήμων".

Για το ανωτέρω θέμα της ημερησίας διάταξης ο πρόεδρος Γεώργιος Παπαδάκης έδωσε τον λόγο στον Κ. Δήμαρχο Νεκτάριο Μαστορόπουλο ο οποίος είπε τα εξής :

Όπως είναι γνωστό στη πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην Διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας με πρωτοβουλίες και Νόμους που προτίθεται σύντομα να περάσει στη Βουλή και όπως λέγεται με ευρείες συνενώσεις Δήμων.
Όμως μέχρι σήμερα παρά τη σπουδαιότητα του θέματος καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε από το αρμόδιο Υπουργείο για να γνωρίζουμε τι στόχους επιδιώκει να πραγματοποιήσει, πως θα είναι και πως θα γίνεται η διοίκηση των νέων δήμων, αν πράγματι η Κυβέρνηση επιδιώκει να αποκεντρώσει το ¨βαθύ¨ Κράτος, να περάσει αρμοδιότητες στους Δήμους, να θεσμοθετήσει τους αναγκαίους πόρους που θα στηρίξουν το εγχείρημα αυτό και να ξεκαθαρίσει γενικά τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης των Νέων Δήμων.
Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει και παρόλη τη σοβαρότητα του θέματος δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορούμε να προβληματιστούμε και να συζητήσουμε.
Για το λόγο αυτό θα ήταν αδιανόητο εκ μέρους μας να συμφωνήσουμε εν λευκώ για οποιαδήποτε αλλαγή των διοικητικών ορίων του Δήμου μας και για συνενώσεις με γειτονικούς δήμους διότι κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό θα είναι προς το συμφέρον του τόπου μας και των δημοτών μας.
Είναι λοιπόν προφανές ότι θα πρέπει να εμμείνουμε να μην γίνει αλλαγή στα Διοικητικά και γεωγραφικά όρια του Δήμου μας και να παραμείνει ως έχει σε τούτο συνηγορούν και οι παρακάτω λόγοι :
Όλοι γνωρίζουν την μακραίωνη ιστορία της Μονεμβασίας, το όνομα της οποίας είναι γνωστό όχι μόνο πανελλήνια αλλά και παγκόσμια. Η Μονεμβασία είναι το μοναδικό κατοικήσιμο μεσαιωνικό Κάστρο και ο συνδυασμός απαράμιλλης ομορφιάς του τόπου και της ιστορικής φυσιογνωμίας του το κάνουν μοναδικό σε όλο τον κόσμο και η Ελληνική πολιτεία κάνοντας δεκτό το αίτημά μας θα πρέπει να δώσει φόρο τιμής προς την πόλη μας για τους αγώνες της και για το αίμα που έχει χυθεί σε αυτό τον Ιερό τόπο για την Ελευθερία. Ήδη ο Δήμος μας έχει χρηματοδοτήσει μελέτη για να συνταχθεί φάκελος υποψηφιότητας και η Καστροπολιτεία της Μονεμβασίας να ανακυρηχθεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Λόγω της τουριστικής κίνησης που συνεχώς αυξάνεται και της παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας της Μονεμβασίας για την περιοχή διανοίγονται μεγάλες προοπτικές και με τα κατάλληλα έργα υποδομής που μπορεί να χρηματοδοτήσει η πολιτεία, ο Δήμος με τα σημερινά του όρια μπορεί να είναι βιώσιμος τα χρόνια που έρχονται.
Βέβαια δηλώνουμε ότι επιθυμούμε την συνεργασία σε διαδημοτικό επίπεδο με τους γειτονικούς Δήμους Μολάων, Νιάτων, Ασωπού, Ζάρακα, Βοιών και Κοινότητας Ελαφονήσου πράγμα που προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, προκειμένου να συστήσουμε κοινές υπηρεσίες και εν όψει του Δ΄ Κ.Π.Σ. όπως Τεχνική Υπηρεσία, Οικονομική Υπηρεσία κ.λ.π., που θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στον πολίτη.
Πάντως σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνένωσης δηλώνουμε κατηγορηματικοί και διεκδικούμε το όνομα του Δήμου και η έδρα να είναι η Μονεμβασία.
Εξάλλου αυτή τη στιγμή έχει ανατεθεί μελέτη από το Δήμο για την κατασκευή σύγχρονου Διοικητηρίου σε ιδιόκτητη έκταση 5 στρεμμάτων, σε προνομιακή θέση στο κέντρο της Μονεμβασίας.
Τέλος στηρίζουμε την απόφαση της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Λακωνίας που θέτει ως βάση συζήτησης τα πρώην Συμβούλια περιοχής.

Ύστερα από τα ανωτέρω ο κ. πρόεδρος κάλεσε το Δ.Σ. να αποφασίσει σχετικά.
Το Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη την πιο πάνω εισήγηση και μετά από διαλογική συζήτηση
Αποφασίζει Ομόφωνα

1. Να παραμείνει ο Δήμος Μονεμβασίας ως έχει με τα σημερινά του διοικητικά και γεωγραφικά του όρια, την έδρα του και το όνομά του.
2. Όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων είμαστε θετικοί στη διαδημοτική συνεργασία για την σύσταση κοινών υπηρεσιών με τους όμορους Δήμους, ώστε να αντιμετωπίσουμε υπάρχοντα προβλήματα.
3. Ο Δήμος διεκδικεί σε ενδεχόμενο συνένωσης να γίνει η έδρα του νέου Δήμου, η Μονεμβασία και φυσικά να ονομαστεί ο νέος Δήμος, Δήμος Μονεμβασίας.

Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται όπως πιο κάτω :

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Παπαδάκης


Τα Μέλη

1. Σταύρος Χριστάκος του Ηλία

2. Τσιριγώτης Σαράντος του Γεωργίου

3. Μακράκος Νικόλαος του Ευαγγέλου

4. Μάρκος Αναστάσιος του Ιακώβου

5. Γεωργουδής Ιάκωβος του Ευστρατίου
Ανδρέας Κρητικός
6. Ανδρεσάκης Ελευθέριος του Ανδρέα

7. Λεκάκης Ιωάννης του Αλέξανδρου

8. Βλαχοπανάγος Σταμάτιος του Παναγιώτη

9. Αγγελάκος Κωνσταντίνος του Αντωνίου

10. Ψυχογυιός Παναγιώτης του Σταματίου



Οι Τοπικοί Πρόεδροι

1. Γεώργας Ιωάννης του Νικολάου

2. Ραμάκης Κωνσταντίνος του Διονυσίου

3. Κουτσανδρέας Αναστάσιος του Θεοδώρου

4. Κληρονόμος Κωνσταντίνος του Νικολάου

5. Τσιγκούνης Κωνσταντίνος του Γεωργίου

6. Παπαδάκης Κωνσταντίνος του Ιωάννη

7. Μπίλιας Γεώργιος του Ιωάννη

Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Αποχαιρετισμός

Ηλία ακριβέ μου φίλε

Εγώ ακόμη από εδώ κι εσύ απ την αντίπερα όχθη χρωστάμε ο ένας στον άλλο να μην αφήσουμε ατελείωτο τον τελευταίο μας διάλογο .
Μπορεί σήμερα να σαρκάζουν οι ψεύτικοι θεοί για την αφέλεια μιας ολόκληρης γενιάς να πιστέψει ότι θα μπορούσε να αλλάξει το κόσμο . Όσοι τυχεροί επέζησαν ( ακόμη δεν βρέθηκε για εκείνους που χάθηκαν τραγωδός που θα γράψει την δική τους τραγωδία ) και κράτησαν την ουτοπία στα όνειρα τους μεταλλάσσοντας την ιδέα σε προσφορά για ένα καλύτερο κόσμο, εσύ μέσα από την τέχνη και εγώ μέσα από την καλύτερη ψυχοσωματική υγεία και συναισθηματική πλήρωση των παιδιών και από διωγμένοι γίναμε οι ευνοημένοι των θεών .Γιατί είδαμε στη συνέχεια του γονεικού μας DNA να διαιωνίζεται η ίδια ιδέα του αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας .
Όχι φίλε Ηλία , ας γράφει ο εκκλησιαστής το «ματαιότης , ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης », όταν συνυπάρχει η αγάπη για τον άνθρωπο μαζί με τους αγώνες για ένα καλύτερο κόσμο , κανένας αγώνας δεν γίνεται επί ματαίω

Καλό σου ταξίδι Ηλία


Τάκης Μινόπουλος

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Δημοτικό Συμβούλιο στις 28 Μαίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Μονεμβασία 23-05-2008.
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. 3385
-----------------------------------
Ταχ. Δ/νση: Μονεμβασία
Πληροφορίες: Α. Κρητικός
Τηλ-FAX 2732- 61.111 - 62.110
Ταχ.Κώδ. : 230.70

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
*******************************
Π Ρ Ο Σ
****************
1. Νεκτάριο Μαστορόπουλο του Μιλτιάδη, Δήμαρχο Μονεμβασίας
2. Χριστάκο Σταύρο του Ηλία, Αντιδήμαρχο
3. Τσιριγώτη Σαράντο του Γεωργίου, Αντιδήμαρχο
4. Μακράκο Νικόλαο του Ευαγγέλου, Αντιδήμαρχο
5. Μάρκο Αναστάσιο του Ιακώβου, Δημοτικό Σύμβουλο
6. Λεκάκη Ιωάννη του Αλέξανδρου, Δημοτικό Σύμβουλο
7. Γεωργουδή Ιάκωβο του Ευστρατίου, Δημοτικό Σύμβουλο
8. Ανδρεσάκη Ελευθέριο του Ανδρέα, Δημοτικό Σύμβουλο
9. Γεώργα Παντελή του Δημητρίου, Δημοτικό Σύμβουλο
10. Βλαχοπανάγο Σταμάτιο του Παναγιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο
11. Ψυχογυιό Παναγιώτη του Σταματίου, Δημοτικό Σύμβουλο
12. Αγγελάκο Κωνσταντίνο του Αντωνίου, Δημοτικό Σύμβουλο
13. Βλαχάκη Βασίλειο του Ιωάννη, Δημοτικό Σύμβουλο

Προέδρους τοπικών συμβουλίων.
1. Γεώργας Ιωάννης του Νικολάου, Αγγελώνας
2. Νιάκολας Δημήτριος του Γεωργίου, Βελιών
3. Ραμάκης Κωνσταντίνος του Διονυσίου, Κουλεντίων
4. Κουτσανδρέας Αναστάσιος του Θεοδώρου, Νομίων
5. Παπαδάκης Κωνσταντίνος του Νικολάου, Αγίου Δημητρίου
6. Χαραμή Ευφροσύνη του Παναγιώτη, Αγ. Ιωάννη
7. Μπίλιας Γεώργιος του Ιωάννη, Αγ. Νικολάου
8. Τσιγκούνης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, Λιρών
9. Κληρονόμος Κωνσταντίνος του Νικολάου, Ταλάντων

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας, που θα γίνει στις είκοσι οκτώ (28) Μαΐου του έτους 2008, ημέρα Τετάρτη & ώρα 20:00 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

1. "Έγκριση ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών του έργου με τίτλο: «Συντήρηση κτιρίου τουαλετών κάστρου»".
Εισηγητής : ο Πρόεδρος.
2. "Έγκριση ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών του έργου με τίτλο: «Αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες»".
Εισηγητής : ο Πρόεδρος.
3. Αποδοχή ποσού (39.200,00) € «Κατανομή στους Ο.Τ.Α. και Συνδέσμους για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας (πολιτική προστασία ΣΑΤΑ έτους 2008)»".
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος
4. "Αποδοχή ποσού (4.900,00) € «Κατανομή στους Ο.Τ.Α. της ΣΑΤΑ 2008 για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων»".
Εισηγητής : o Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος
5. Σύνταξη μελέτης ποσού (70.000,00) €, με τον τίτλο «Κεφάλαια προς τεχνικό εξοπλισμό Δήμων και Κοινοτήτων άρθρο 68 Ν. Δ. 3033/54, για την αποκατάσταση των ζημιών και καταστροφών από τις θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο.
Εισηγητής : o Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος
6. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2008.
Εισηγητής : o Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Χρηματοδοτήσεις της Νομαρχίας στο Δήμο Μονεμβασίας

Όπως μας ενημέρωσε η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λακωνίας ο Δήμος Μονεμβασίας επιχορηγήθηκε με πίστωση 45.000 € για ασφαλτόστρωση του τμήματος της Εθνικής Οδού Μονεμβασίας από τη Γέφυρα ως την πύλη του Κάστρου . Η ασφαλτόστρωση θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα .
Επίσης το Νομαρχιακό συμβούλιο χρηματοδότησε το έργο της μαρίνας με επιπλέον 400.000 €
Η παραπάνω χρηματοδότηση είναι συνέχεια πολλών παρεμβάσεων της Νομαρχίας στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια όπως
- Η ανέγερση νέας πτέρυγας του Δημοτικού Σχολείου Μονεμβασίας σε οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου . Η κατασκευή των διδακτηρίων χρηματοδοτήθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση , το έργο Δημοπρατήθηκε, έχει επιλεγεί ανάδοχος και η κατασκευή του θα αρχίσει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα
- Η αγορά δυο οικοπέδων για την κατασκευή του Νηπιαγωγείου , εκ των οποίων το ένα χρηματοδοτήθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με πίστωση 90.000 €
- Η κατασκευή της Μαρίνας Μονεμβασίας με πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , η οποία ήδη εκτελείται.
- Από την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση εκπονείται η μελέτη για τον περιφερειακό δρόμο Μονεμβασίας , με πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης

Παράλληλα προγραμματίζονται πολλές δράσεις που αφορούν το Δήμο μας από την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση για τις οποίες θα αναφερθούμε στο προσεχές μέλλον .

Για μια ακόμα φορά πρέπει να ευχαριστήσουμε το Νομάρχη Λακωνίας Κωνσταντίνο Φούρκα για το συνεχές ενδιαφέρον του για την Μονεμβάσια που εκδηλώνεται με πλήθος δράσεων και έργων .

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Ενημέρωση στην εφημερίδα " Μονεμβασιά "

Ενημέρωση από το Δήμο Μονεμβασίας

Σταύρος Χριστάκος – Αντιδήμαρχος
( http://www.xristakos.blogspot.com/ )

Αφού ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά την Ενωση Απανταχού Μονεμβασιτών για την φιλοξενία που μας παρέχει στην αξιόλογη και ιστορική εφημερίδα της , θα αναφέρουμε ένα μικρό κομμάτι από τις δραστηριότητες του Δήμου .

Αναλυτική ενημέρωση υπάρχει σε καθημερινή βάση στην ιστοσελίδα (http://www.xristakos.blogspot.com/ ) και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στις ιστοσελίδες του Δήμου Μονεμβασιάς http://www.monemvasia.gr/ , http://www.monemvasia.gov.gr/)


Αγορά Λεωφορείου

Μετά την οριστική ένταξη στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ , εντάθηκε στο ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών του Δήμων για το έτος 2008 , η αγορά λεωφορείου 30 θέσεων , με συνολική πίστωση 90.000 €. Η δημοπράτηση και η αγορά του λεωφορείου θα υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο ώστε την θερινή περίοδο να ενταθεί στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Κάστρου .

Την τρέχουσα χρονική περίοδο εκτελούνται τα παρακάτω έργα
- Ασφαλτόστρωση δρόμου προς ΤΕΡΙΑ 30.000 €
- Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην περιοχή Νομιων 12.000 €
- Τσιμεντοστρώσεις και Ασφαλτοστρώσεις σε όλα τα δημοτικά
διαμερίσματα 30.000 €
- Πλακόστρωση πλατείας Ταλάντων 12.000 €
- Παιδική Χαρά Αγγελωνας 12.000 €

Παράλληλα βρίσκονται στο στάδιο της υλοποιησης τα εξής :

- Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα 161.000
- Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων 44.000 €
- Διάνοιξη δοκιμαστικών γεωτρήσεων 20.000 €
- Συντηρήσεις σχολείων του Δήμου 150.000 €
- Προμηθεια φωτιστικων σωματων για το φωτισμο της Γεφυρας 45.000 €
- Προμηθεια σκαπτικου μηχανηματος 45.000 €
- Προμηθεια φωτιστικων για το φωτισμο της Γεφυρας 45.000 €
- Αγορα οικοπεδου για την στεγαση Νηπιαγωγειου 90.000 €

Ενώ ολοκληρώθηκε το έργο της ολικής ανακαίνισης των τουαλετών Κάστρου , προϋπολογισμού 30.000 € , Με την ολοκλήρωση του έργου παραδόθηκε ένα κτίριο που δεν προσβάλλει την εικόνα του Κάστρου στα μάτια των χιλιάδων επισκεπτών του .Όπως γνωρίζουν οι Μονεμβασίτες το κτίριο αυτό παρέμεινε χωρίς καμία επισκευή από την κατασκευή του το 1984 περίπου , με αποτέλεσμα την τελευταία ιδίως περίοδο να έχει περιέλθει σε άθλια κατάσταση και να αποτελεί προσβολή του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου . Η συνολική ανακατασκευή του αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής .

Με την συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιείται η εκτέλεση του έργου « Ασφαλτόστρωση δρόμου προς Κάστρο » , παράλληλα με πολύ σοβαρή βελτίωση του δρόμου , ο οποίος για πρώτη φορά επιτρέπει την ομαλή και χωρίς κίνδυνο διέλευση πεζών και οχημάτων στο χώρο του Κάστρου , δίνοντας λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί για πολλά χρόνια την περιοχή μας . Μετά την βελτίωση θα γίνει ασφαλτόστρωση του δρόμου από την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση όπως μας έχει γνωρίσει ο Νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας , γνωστός φίλος της Μονεμβασιάς , τον οποίο πρέπει να επαινέσουμε δημόσια για τον ενδιαφέρον του και τις ενέργειες του στα προβλήματα που μας απασχολούν . Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο δρόμος προς κάστρο την τελευταία χρονική περίοδο , μετά τις εκτελέσεις των έργων για το δίκτυο αποχέτευσης και δικτύου φωτισμού ( παλιότερα ) είχε περιέλθει σε πολύ άσχημη κατάσταση .

Παράλληλα δε ο Νομάρχης έχει εντάξει στο πρόγραμμα της Νομαρχίας την ανάπλαση του χώρου από την μαρίνα προς Αγία Παρασκευή για την δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου .Στο συγκεκριμένο χώρο ο Δήμος έκανε δεντροφυτευση από 300 περίπου δέντρα ενώ έγιναν εκτεταμένες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου .
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την σύνταξη αρχιτεκτονικής & στατικών προμελέτης για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή Δημαρχείου - Πολιτιστικού Κέντρου , στο χώρο που βρίσκεται τώρα το τουριστικό περίπτερο . Προκειται για την κατασκευη ενός συγχρονου κτιριου το οποιο θα στεγασει το Δημαρχειο και πολιτιστικο κεντρο , με την δημιουργια αιθουσας εκδηλωσεων χωρητικοτητας 200 περιπου ατομων ( για το θέμα αυτό θα κάνουμε αναλυτική ενημέρωση στο επόμενο φύλλο )
Παράλληλα ο Δήμος παραχώρησε με απόφαση του στο Υπουργείο Υγείας το ισόγειο του Δημαρχείου για την εγκατάσταση του πολυδύναμου Ιατρείου Μονεμβασιάς , το οποίο θα αναβαθμίσει ριζικά τις υπηρεσίες υγείας στο Δήμο μας . Σημειώνουμε ότι το πολυδύναμο ιατρείο θα έχει μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο , ασθενοφόρο και θα λειτουργεί όλο το 24 ωρο. Για να γίνει δυνατή η δημιουργία πολυδυνάμου ιατρείου ο δήμος προχώρησε σε ενοικίαση του χώρου ιδιοκτησίας Μπελεση στην παραλία του Κακκαβου για την στέγαση του ΚΕΠ , του δημοτικού συμβουλίου και άλλων υπηρεσιών του Δήμου .

Με την χρηματοδότηση και την οργάνωση του Δήμου πραγματοποιήθηκε καρδιολογικό συνέδριο στην Μονεμβασιά , στον χώρο «Πετρα » με βασικό ομιλητή τον πολύ γνωστό καρδιολόγο Παύλο Τουτουζα , το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία . Βασικό ρόλο στην πραγματοποίηση του συνεδρίου είχε ο συμπολίτης μας φαρμακοποιός Γιώργος Κιοσσες .

Στα θέματα της υγείας , πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων Βασίλη Γκοτσοπουλο και τους υπόλοιπους συνάδελφους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομειου , του οποίου αποτελώ μέλος , για την χρηματοδότηση με 9.000 € του περιφερειακού Ιατρείου Μονεμβασιάς για την αγορά εξοπλισμού το οποίο είχε ζητήσει ο Γενικός Ιατρός του Ιατρείου Μονεμβασιάς Αχιλλέας Γεωργιου . Σημειώνουμε ότι τέτοια χρηματοδότηση γίνεται για πρώτη φορά και θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στην Μονεμβάσια .

Ο Δήμος συμμετείχε στην έκθεση τουριστικό πανόραμα που διοργανώθηκε στο εκθεσιακό χώρο expo athens στην Ανθούσα Αττικής . Η προβολή του Δήμου έγινε στο περίπτερο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Λακωνίας από 17 ως 20 Απριλιου . Το Δημο εκπροσωπησαν η Γεωργια Κακκαβα και η Σοφια Καζαλα , ενώ στους επισκεπτες δοθηκε εντυπο υλικο και οπτικοακουστικο υλικο dvd με την περιηγηση του Δημου . Πρεπει να ευχαριστησουμε την Οινοποιια Βελλιων του Γιωργου Τσιμπιδη και το εργαστηριο Αμυγδαλωτων ΜΙΝΩΑ για την χορηγια στο Δημο μεγαλης ποσοστητας γλυκων και αμυγδαλωτων για την διοργανωση της λακωνικης βραδιας στα πλαισια της εκθεσης

Πραγματοποιήθηκε την παρασκευή 18 Απριλίου , στις 7.00 το απόγευμα στο Γυμνάσιο Μονεμβασίας η ενημερωτική ημερίδα από το Δήμο Μονεμβασίας για την αποχέτευση και την διαδικασία συνδέσεων .Στην ημερίδα παρεστησαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι , πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων αλλά και πολλοί δημότες οι όποιοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την διάθεση των λυμάτων .Τα βασικά συμπεράσματα που πρόεκυψαν από την τοποθέτηση του μελετητή Γιάννη Σκουμπουρη ήταν τα εξής :- Μεσα στο Μαιο ξεκινούν οι συνδέσεις και μέσα σε δυο μήνες αναμένεται η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού- Όλα τα ακίνητα είναι υποχρεωμένα να συνδεθούν αλλιώς θαεπιβληθούν κυρώσεις και το ακίνητο μπορεί να χαρακτηριστεί αυθαίρετο- Τα τέλη αποχέτευσης θα είναι περίπου όσα και τα τέλη ύδρευσης- Αν ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργήσει σωστά δεν θα έχει καμίαεπίπτωση στο περιβάλλον ( οσμές κ.τ.λ.)- Σε καμία περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί ο θαλάσσιος αποδέκτης με την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού αντίθετα αναμένεται να βελτιωθεί η ποιότητα του όπως έχει συμβεί σε όλες τις περιοχές που λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός .

Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Δημοτικό Συμβούλιο 14-05-2008

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Μονεμβασία 10-05-2008.
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. 2977
-----------------------------------
Ταχ. Δ/νση: Μονεμβασία
Πληροφορίες: Κυρ. Λαζαράκη
Τηλ-FAX 2732- 61.111 - 62.110
Ταχ.Κώδ. : 230.70

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
*******************************
Π Ρ Ο Σ
****************
1. Νεκτάριο Μαστορόπουλο του Μιλτιάδη, Δήμαρχο Μονεμβασίας
2. Χριστάκο Σταύρο του Ηλία, Αντιδήμαρχο
3. Τσιριγώτη Σαράντο του Γεωργίου, Αντιδήμαρχο
4. Μακράκο Νικόλαο του Ευαγγέλου, Αντιδήμαρχο
5. Μάρκο Αναστάσιο του Ιακώβου, Δημοτικό Σύμβουλο
6. Λεκάκη Ιωάννη του Αλέξανδρου, Δημοτικό Σύμβουλο
7. Γεωργουδή Ιάκωβο του Ευστρατίου, Δημοτικό Σύμβουλο
8. Ανδρεσάκη Ελευθέριο του Ανδρέα, Δημοτικό Σύμβουλο
9. Γεώργα Παντελή του Δημητρίου, Δημοτικό Σύμβουλο
10. Βλαχοπανάγο Σταμάτιο του Παναγιώτη, Δημοτικό Σύμβουλο
11. Ψυχογυιό Παναγιώτη του Σταματίου, Δημοτικό Σύμβουλο
12. Αγγελάκο Κωνσταντίνο του Αντωνίου, Δημοτικό Σύμβουλο
13. Βλαχάκη Βασίλειο του Ιωάννη, Δημοτικό Σύμβουλο

Προέδρους τοπικών συμβουλίων.
1. Γεώργας Ιωάννης του Νικολάου, Αγγελώνας
2. Νιάκολας Δημήτριος του Γεωργίου, Βελιών
3. Ραμάκης Κωνσταντίνος του Διονυσίου, Κουλεντίων
4. Κουτσανδρέας Αναστάσιος του Θεοδώρου, Νομίων
5. Παπαδάκης Κωνσταντίνος του Νικολάου, Αγίου Δημητρίου
6. Χαραμή Ευφροσύνη του Παναγιώτη, Αγ. Ιωάννη
7. Μπίλιας Γεώργιος του Ιωάννη, Αγ. Νικολάου
8. Τσιγκούνης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, Λιρών
9. Κληρονόμος Κωνσταντίνος του Νικολάου, Ταλάντων



Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας, που θα γίνει στις δεκατέσσερις (14) Μαΐου του έτους 2008, ημέρα Τετάρτη & ώρα 19:30 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

1. Λήψη απόφασης με την επικείμενη Διοικητική μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση – Συνενώσεις Δήμων.
Εισηγητής : o Δήμαρχος .

2. Ρύθμιση οφειλών από Δημοτικά Τέλη , φόρους , εισφορές κ.λ.π. στο πλαίσιο του άρθρου 26 του Ν. 3649/2008 .
Εισηγητής : o Αντιδήμαρχος Χριστάκος

3. Λήψη απόφασης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Εισηγητής : o Αντιδήμαρχος Σαράντος Τσιριγώτης

4. Αποδοχή έκτακτης χρηματοδότησης Υπουργείου Εσωτερικών ποσού 70.000,00 € για την αποκατάσταση των ζημιών από θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο .
Εισηγητής : ο Πρόεδρος

5. Αποδοχή έκτακτης χρηματοδότησης Υπουργείου Εσωτερικών ποσού 20.000,00 € για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων του Δήμου Μονεμβασίας .
Εισηγητής : ο Πρόεδρος

6. Αποδοχή έκτακτης ενίσχυσης από πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού σε Ο.Τ.Α. της χώρας , προς κάλυψη δαπανών πληρωμής μόνιμου προσωπικού των Κ.Ε.Π. 16.000,00 € .
Εισηγητής : ο Πρόεδρος

7. Κανονισμός λειτουργίας Μαρίνας Μονεμβασίας .
Εισηγητής : ο Δήμαρχος

8. Αποδοχή ποσού (38.000,00) € από το ( πρόγραμμα 35% ΘΗΣΕΑΣ) για την «Προμήθεια συστήματος αποσιδήρωσης-απομαγγανίωσης για υδρευτική γεώτρηση»
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος

9. Αποδοχή ποσού (6.000,00) € από το ( πρόγραμμα 35% ΘΗΣΕΑΣ) για την « Μελέτη χάραξης αιγιαλού από τη Γέφυρα Μονεμβασίας προς Κάστρο»
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος

10. Αποδοχή ποσού (5.000,00) € από το ( πρόγραμμα 35% ΘΗΣΕΑΣ) για την « Μελέτη χάραξης αιγιαλού από Μαρίνα προς Βιολογικό»
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος

11. Αποδοχή ποσού (4.000,00) € από το ( πρόγραμμα 35% ΘΗΣΕΑΣ) για την « Μελέτη χάραξης αιγιαλού και παραλίας προς Ξηφιά»
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος

12. Αποδοχή ποσού (35.000,00) € από το ( πρόγραμμα 35% ΘΗΣΕΑΣ) για την « Προμήθεια σκαπτικού μηχανήματος»
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος

13. Αποδοχή ποσού (20.000,00) € από το ( πρόγραμμα 35% ΘΗΣΕΑΣ) για την « Προμήθεια αυτοκινήτου»
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος

14. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. ετους 2008.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος

15. Άσκηση ενδικών μέτρων για καταπάτηση δημοτικού δρόμου στη θέση Ξηφιάς Τ.Δ. Νομίων.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος

16. Επιχορήγηση Ναυτικού Ομίλου
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστάκος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΚΟΜΕΝΟΥ